UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Mazda

I år er det 30 år siden, at Mazda's dygtige ingeniører så lyset og sendte den lille MX-5 roadster på gaden. Den blev hurtigt et hit - og modellen er den mest solgte sportsvogn med to sæder nogen sinde. Vi har taget en runde i den aktuelle udgave - i versionen med den formidable 184 hestekræfter store motor.

 

Det kan godt være, at der er mere prestige i en åben Porsche 911, en million-dyr Mercedes-Benz med foldetag eller en Jaguar F-Type i cabriolet-udgaven.

Men man kommer langt på charme. Og hvis der er et noget, der er indbegrebet af Mazda MX-5 - og faktisk har været det siden introduktionen i 1989 - så er det charme. Der er solgt mere end en million eksemplarer af modellen, som dermed er den bedst sælgende sportsvogn med to sæder gennem tiderne.

Den aktuelle udgave af Mazda MX-5 fås i dag både som ægte roadster - altså med manuelt nedfældeligt stoftag - og som fastback. Ud over at sidstnævnte bliver topløs med elektronisk hjælp, så er diffenrencen mellem de to modeller en prisforskel i 40.000 kroners klassen - i roadsterens favør.

184 omdrejningsvillige hestekræfter

Vi fik lov at køre en runde i den "ægte" Mazda MX-5 - altså roadster-udgaven, der prismæssigt begynder hele nede i 294.379 kroner.

For det beløb får man en 1,5 liters benzin-motor med 132 livlige og omdrejningsvillige hestekræfter - men vil man lidt mere, så findes sportsvognen også i en udgave med en 2,0 liters benzin-motor, der yder 184 hestekræfter.

Mazda MX 5 2016 1600 51

Vi ville lidt mere - og prøvede kræfter med MX-5'eren iklædt en Sport-pakke. Det får prisen op i 402.845 kroner, hvilket bestemt stadig er spiseligt. Se alle priser her.

Et helt sublimt styretøj

Den lille japaner byder på store køreoplevelser, og selv om sammenligningen med gokart-kørsel måske er lidt af en kliche, så er det altså den følelse, man sidder i førersædet med.

Man er meget tæt på asfalten, og der er aldrig tvivl om, at styretøjet er helt sublimt. Der er aldrig fare på færde, selv om speeder og gearskift har det bedst med at blive brugt flittigt. Kurvekørsel er en stor oplevelse i den bil.

Vi har lavet en lille video af testen, som du kan se her.

Du kan også se flere af vores biltests her. Find mere information om Mazda-modellerne her.

Kilde: Mazda Motor Corporation/Wikipedia.org.