2021 FORD FOCUS ST LINE OUTDOOR 01 LOW

Anmelderne er begejstrede for Ford Focus

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Ford Focus

Ford Focus så dagens lys i 1998, hvor den afløste den populære Ford Escort. Men Ford Focus kunne sagtens løfte den popularitet til nye højder, og modellen opnåede således at blive kåret til Årets Bil i Danmark 1999 - en sejr, som den aktuelle Ford Focus-generation gentog, da den blev kåret til Årets Bil i Danmark 2019. Senest er den i 2022 kommet i et facelift.

Bilguiden gennemgår her den faceliftede Ford Focus.

 

Det er ikke uden grund, at de danske motorjournalister i 2019 var enige om, at Ford Focus fortjente den flotte titel som Årets bil. Det nye facelift i 2022 tager den populære familiebil til nye højder uden at ændre på de ting, som fungerer.

Det er især Focus' fantastiske køregenskaber og komfort og ikke mindst meget bedre pladsudnyttelse i forhold til dens forgænger, der gør den til noget nær den perfekte familiebil. Samtidig passer Focus til alle behov, da den også fås som både hatchback og lynhurtig ST-udgave.

Skarpt og sporty design

Focus design er med faceliftet blevet mere strømlinet med endnu skarpere og mere fremtrædende standard fuld LED-forlygter og  LED-baglygter. Samtidig er det ovale Ford-logo rykket ned i kølergitteret som også har fået et andet look.

I kabinen er alle ligegyldige knapper væk, og meget er samlet i en større og endnu skarpere 13 tommer touchskærm med det nyeste SYNC 4 infotainmentsystem.

Når du først har sat dig til rette i en Focus, så sidder du rigtig godt, og det er ikke svært at forstå, hvorfor bilen roses for sin kørekomfort. Samtidig lever Focus køregenskaber op til Fords gode ry og er i en klasse for sig.

Se også bilguidens test af den potente Ford Focus ST med 280 hk.

Masser af udstyr

Focus er veludstyret i udstyrsvarianten Titanium, hvor man virkelig føler, man får en komplet bil med stort set alt det udstyr, man kan drømme om. I Titanium-udgaven får du nøglefri start, 2-zoners klimaanlæg, fartpilot, 13" infotainment system med trådløs Apple Carplay / Android auto, parkeringssensor for og bag og mobilmodem med app-opkobling.

Vælger du Focus i ST-Line X udgaven får du mere sportslige designdetaljer som 17” alufælge, dobbeltudstødning og en sports-undervogn samtidig med mere teknologi som 12" digital instrumentering, nøglefri døre, tråsløs mobiloplader og bakkamera.

I begge udgaver får du sikkerhedsudstyr som vejbaneassistent og pre-collision assist (nødbremse) med fodgænger- og cyklistgenkendelse.

Bilguiden Focus Skaerm

Skærmen i den faceliftede Focus er i en klasse for sig. Foto: Bilguiden

Bilguiden Focuslygter

Focus kommer med standard Fuld LED-forlygter, og samtidig kan der tilkøbes adaptive Matrix LED-lygter som tilpasser sig vejens forløb. Foto: Bilguiden

Hybridmotor og modelvariant til ethvert behov

Har du ikke behov for det store bagagerum, så fås Focus selvfølgelig også i en 5-dørs hathcback udgave med samme gode køreegenskaber og motorer. Kan du ikke få fart nok, så fås den endda i en ST udgave med 280 hk, du kan læse mere om her. 

Man skal ikke være bekymret for motoren i Focus, der er Fords bredt anerkendte Ecoboost-motor krydret med mildhybrid-teknologi, der giver den en brændstoføkonomi på ca. 18-19 km på literen og over 20 km i dieseludgaven. Den mest solgte udgave hos Bjarne Nielsen er den 125 hk hybridudgave, der kører fortrinligt og har fint med overskud til hverdagens overhalinger. 

Bilguiden Focus Bagsaede

Der er masser af plads til både voksne og børn i autostole på bagsæderne i Focus. Foto: Bilguiden

Pladsen er skabt til familien

Den tidligere udgave af Focus fik kritik for manglende plads til passagererne på bagsædet. Det er ændret markant i den seneste Focus og dermed også den faceliftede. Den er derfor et oplagt valg for familien og dig, der ofte har bagsædepassagerer. Bagagerummet er stort og kan med op til 737 liter sagtens rumme både barnevogn og weekendseng eller en uges oppakning til kør-selv ferien.

Desuden giver faceliftet nye muligheder for at inddele bagagerummet og også have mudrede støvler i et nyt rum under bunden (se billede).

Bilguiden Focus Bagagerum

Focus bagagerum kan rumme over 700 liter til loftet, hvilket slår mange af konkurrenterne. Foto: Bilguiden

Bilguiden Focus Bagagerum2

En ny rumdeler giver mulighed for at have mudrede støvler eller blot indkøbsposer uden de triller rundt i resten af det store bagagerum. Foto: Bilguiden

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

Vi kunne skrive side op og side ned om alle Ford Focus' herligheder. Men vi er faktisk ikke de eneste, der med rette er imponeret af bilens egenskaber. Er du interesseret i at høre mere om modellen, så kan du herunder læse nogle af de anmeldelser, som motorjournalister og testkørere har lavet omkring Ford Focus. Bemærk at anmeldelserne kan have forskellig dato, samt at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Fjerde generation af Ford Focus er vokset, men holder fast i sit dynamiske, køreglade DNA. Den fastholder positionen som en de bedste biler i klassen."
  • "Når vi samlet set skal vurdere Focus, står det klart, at der er tale om en glimrende bil."
  • "Du får en rund, velkørende og blød pakke til en god pris, hvor det praktiske går hånd i hånd med køreglæden, også med den lille 1,0-liters motor."
    Der gives ikke score

Se flere nyheder i vores Bilmagasin