Spansk temperament? Kig nærmere på en af vores 0 brugte Seat Arona

Seat Ateca hører til blandt de bedst sælgende og mest roste modeller fra den spanske bilfabrikant, der er kendt for både grundighed og temperament.

Seat er en spansk bilproducent med hovedsæde i Martorell nær Barcelona - kendt for sit spanske temperament og sin tyske grundighed. Virksomheden blev grundlagt 9. maj 1950 af Instituto Nacional de Industria (INI), et statsejet industri-holdingselskab. Navnet er oprindelig en forkortelse for Sociedad Española de Automóviles de Turismo (som løst kan oversættes til spansk turbils-virksomhed).

I dag er virksomheden et 100 procent ejet datterselskab til den tyske gigant Volkswagen Group, og Seat - og siden Cupra - markedsføres som koncernens ungdommelige og sportslige bilmærke. Inden for de senere år er mærkets særligt sportslige og hurtige modeller blevet skilt ud i sit eget bilmærke - altså Cupra.

Seat gjorde sin entre på det danske marked i løbet af 1980erne, hvor Seat-modellerne i høj grad handlede om at lave egne udgaver af visse Fiat-køretøjer - altså på licens. Især Seat Ibiza, som var baseret på Fiat 128 og Fiat Ritma, blev en ganske pæn succes i Danmark. I 1986 solgte den spanske stat koncernens til Volkswagen Group, og siden har de forskellige Seat-modeller i meget høj grad delt platforme, motorer, udstyr og i et vist omfang design med de øvrige mærker i porteføljen.

Med modeller som Seat Leon, Seat Ateca og senest Årets Bil i Danmark 2018, Seat Arona, har den spanske koncern et bredt og attraktivt udbud af personbiler. Faktisk har Seat formået at erobre Årets Bil-titlen hele tre gange på dansk grund. Første gang var i 2006 med Seat Leon, dernæst i 2013 med Seat Mii - som delte titlen med Volkswagen Up! og Skoda Citigo - inden Seat Arona altså vandt i 2018.

    Viser nu 0 af 0 biler

    Relaterede links