Lige nu har vi 2 brugte Skoda Kodiaq til salg

Skoda er blevet en af de mest markante spillere på markedet for firmabiler - og i løbet af de seneste to årtier har Skoda i den grad formået at introducere attraktive bilmodeller. Blandt andet er Skoda Octavia og Skoda Superb glimrende eksempler på, at man faktisk kan få rigtig meget firmabil for pengene.

Skoda blev stiftet af to tjekkiske cykelsmede i 1895 og var oprindeligt et cykelmærke. Produktionen blev hurtigt ændret til blandt andet biler. Skoda har i alle år været et symbol på design, og siden mærket i 1991 blev en del af Volkswagen Group, er det sket ting og sager.

Skoda Felicia blev Skodas vendepunkt, og efter introduktionen af Skoda Octavia i 1996 begyndte det for alvor at gå godt for Skoda på de vestlige markeder.

Skoda Octavia blev kåret som Årets Bil i Danmark 1997 og igen i 2014 - og både Skoda Fabia og Skoda Citigo har oplevet samme hæder. De blev kåret som Årets Bil i Danmark henholdsvis i 2001 og 2013.

Modsat i 1980erne og 1990erne, så oplever det tyskejede tjekkiske mærke i disse år masser af medvind. Medvind som også afspejler sig både i salgsstatistikkerne og i oversigten over de største bilmærker på dansk jord. Her indtager Skoda-mærket nemlig en flot sjetteplads, når det handler om, hvor stor en andel af bilparken i Danmark, der står Skoda på.

2 BILER
Viser nu 2 af 2 biler

Relaterede links