BN AUG 17 101

Få renset bremserne - så er du sikkert kørende

En bremserens sikrer dig i trafikken, og forlænger levetiden på dine bremseskiver.

Book tid

Har du fået tjekket bremser for nyligt?

Bremserne er bilens vigtigste sikkerhedsudstyr 
- Undgå farlige situationer ved regelmæssige tjek

Alle systemer i nyere biler såsom ABS og ESP, der er skabt for at gøre din bil mere sikker i trafikken, virker kun hvis bremserne er vedligeholdt og i orden. Bremser der ikke er vedligeholdt kan skabe farlige situationer ved specielt nødbremsning, og giver faktisk også en større regning på brændstof. Vejr og vind er hårdt ved bilens bremser og kaster bogstaveligt talt grus i maskineriet, samt giver øget risiko for rust, ødelagte dele, nedsat bremseevne og i værste fald – et totalt bremsesvigt. Det er derfor rigtig vigtigt, at du holder øje med dine bremser, og får dem tjekket, renset og smurt regelmæssigt.

Fejl opdages ofte for sent

Defekte bremser opdages som regel kun til service eller ved uheld. Men det er noget af det vigtigste sikkerhedsudstyr på din bil. Det er med bremser som med alt andet, du kan forebygge meget ved at vedligeholde dem ordentligt, og at for at få dem tjekket regelmæssigt. Hvilket i sidste ende gør, at dine bremser ikke skal udskiftes så tit. 

Der er altså penge at spare, hvis man sørger for at vedligeholde sine bremser.

Hvis du er i tvivl, om det er nødvendigt at få renset bremserne, så kig forbi og lad os tage et kig på din bil.

Bremserens pr. aksel 625 kr.

Vi renser dine bremseskiver og klodser for dig. Mange booker en bremserens sammen med hvert andet serviceeftersyn (altså hvert 2. år).

Fra pris
Vaerkstedsbilleder 2023 BH (4)

Spot bremsefejl

Hængende bremser
Bilen ruller ikke frit, og bremserne bliver varme, slides unødigt samt stort ekstra benzinforbrug (bemærkes typisk lige før bilen holder stille, hvor den stopper brat)

Bremsepedal synker
Hvis bremsepedalen synker eller direkte går i bund, er det alvorlige tegn på lækage i  bremsesystemet, som kræver øjeblikkelig reperation (f.eks. tæret bremserør)

Bremserne ruster ved nedbremsning
Bremseskiverne er blevet skæve, typisk grundet overophedning, som f.eks. kan skyldes fastgroede bremseklodser eller defekte kalibre.

Bremserne laver en skurrende lyd
Det kan betyde, at klodser eller skiverne er slidte, eller har rust.

Kan du sætte flueben ved nogle af de ovenstående, bør du booke en bremserens og/eller udskiftning af bremseskiver og klodser med det samme.

Book en bremserens

Sådan fungerer dine bremser

Når du trykker på bremsepedalen, bliver der presset bremsevæske ud gennem bremserørene til bremsekaliberen, der presser klodserne ud mod bremseskiverne, og dermed sker en opbremsning. Bremseklodser og skiver er altså
de dele af bremsen som oftest skal udskiftes, da disse slides når de presses mod hinanden ved en opbremsning.

Typisk vil din bils bremser blive kontrolleret visuelt, når bilen er til serviceeftersyn. Bremserne bliver altså ikke adskilt, smurt og kontrolleret, med mindre du beder om en bremserens.

Bremsernes levetid afhænger af din kørestil

Holdbarheden afhænger meget din kørestil, og om du:

  • bremser hårdt eller blødt
  • hvor mange kilometer du kører
  • om du kører bykørsel eller motorvej.

Du kan selv gøre meget for holde din bremser i topform. Prøv så vidt muligt at bruge motornedbremsning istedet for at slide på bremserne. Mindre vægt i din bil, betyder også at der ikke skal bremses så hårdt. Sørg derfor for at tømme bagagerummet, og undgå at køre rundt med for mange unødvendige ting i bilen.

Bremseskiver Web

Book tid til bremserens

- eller andre værkstedsydelser

Skal bilens bremser tjekkes og renses? Eller har du brug for andre værkstedsydelser, er vi klar til at hjælpe dig. 

Vores dygtige mekanikere tager altid hånd om din bil og kan rådgive dig, hvis du er i tvivl om noget. 

Book tid