Elektrisk SUV

Renault Scenic E-Tech Electric er en nytænkende elbil

Designet, udviklet og produceret i Frankrig. Renault Scenic Electric er starten på en ny æra for Scenic-navnet, og den kører op til 620 km (WLTP) for 87 kWh-udgaven. Forventes lanceret i første del af 2024.

Helt ny SUV

Renault Scenic E-Tech Electric
- en elektrisk familiebil 

Renault har sat strøm til Scenic-navnet, men det er virkelig også kun navnet, som den nye, franske elbil har til fælles med sin forgænger. Den er designet, udviklet og produceret i Frankrig, og Renault Scenic E-Tech Electric er en nytænkning på alle måder. Med den er æraen med en benzin- og dieseldrevet Scenic for alvor slut. Men ingen sure miner - for den nye Renault Scenic Electric er en gennemført elbil med mange lækre detaljer.

Scenic Electric kommer med to batteristørrelser: 60 kWh og 87 kWh. Batteriet i den mindste udgave kender vi fra Renault Megane Electric, og her er rækkevidden 420 km (WLTP). Renault forventer, at i Danmark vil det blive 87 kWh-udgaven, som bliver den mest valgte. Her får du også helt op til 620 km (WLTP) i rækkevidde. Og begge udgaver med mulighed for 22 kW-hjemmeladning og 130-150 kW lynladning. 

Kan du lide Megane Electric, så bliver du vild med Scenic Electric. Designmæssigt minder de om hinanden både inde og ude, men Scenic er en SUV, og størrelsesmæssigt er der tydeligt forskel på de to biler. Du får mere plads i Scenic Electric - særligt på bagsæderne og i bagagerummet. Fronten er anderledes, ligesom baglygterne indrammer bilen anderledes på Scenic end Megane. Indvendigt bliver du mødt af de samme to skærme med integreret Google Automotive, og det er et glædeligt gensyn, fordi det fungerer upåklageligt i Megane Electric. 

Alt i alt en spændende nyhed fra Renault, som forventer en introduktion af Renault Scenic Electric i Danmark i første del af 2024. 

Renualt Scenic Electric 2024 Forfra

RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC er en fantastisk flot elbil i samme designsprog som den mindre Megane Electric. 

Det mener vores Renault-ekspert

"Renault kommer med deres bud på en familievenlig, elektrisk SUV, og de har formået at tage det bedste fra Megane Electric og gøre det større og bedre. Jeg glæder mig til at se den nye Scenic."

Chcp
Christian Pearson
Salgschef, Esbjerg
Renualt Scenic Electric 2024 Skraa

Renault Scenic E-Tech Electric med to batteristørrelser

Der bliver to batteristørrelser at vælge mellem på den nye Renault Scenic E-Tech Electric. En med 60 kWh-batteri og en med 87 kWh-batteri.

60 kWh-batteriet er som det, der findes i Megane Electric, og her yder motoren 170 hk og giver en rækkevidde op til 420 km (WLTP). Den lader med 22 kW på hjemmeladeren og op til 130 kW på DC-lynladning. 

87 kWh-batteriet er den udgave, som Renault forventer sig mest af i Danmark. Her yder motoren 220 hk og rækkevidden er hele 620 km (WLTP). Den har samme hjemmeladning, men lader med op til 150 kW på DC-lynlader.

Renualt Scenic Electric 2024 Udsyn

Genkendeligt interiør med integreret Google Automotive

Har du siddet i en Renault Megane Electric, vil du kunne genkende interiøret i den nye Scenic Electric. Den har de samme to 12" skærme, samme rat og midterkonsol. Det er i hvert fald, hvad man kan læse ud af de sparsomme detaljer fra Renault. Der kommer mere om interiør og udstyrsniveauer, når vi nærmer os en lancering. 

Det er heldigvis et interiør, som fungerer godt, og ligesom Megane Electric får den nye Scenic Electric også integreret Google Automotive. Derudover oplyser Renault, at bilen har op til 50 specielt designede apps, syv airbags og 30 forskellige sikkerhedssystemer, der hjælper til bedre og sikrere køreoplevelse. Blandt andet adaptiv fartpilot, 360 graders kamera, LED lys med adaptive vision. 

Der bliver seks forskellige farver at vælge mellem: Flame Red, Midnight Blue, Starry Black, Shale Grey Glossy, Shale Grey Satin og Pearl White. Hvad der bliver standard, og hvad der er tilvalg er endnu uvist. 

Renualt Scenic Electric 2024 Skraa Bagfra

Mere plads, større bagagerum og mere trækkraft

Renault Scenic Electric er en SUV, og ser man den sammen med Megane Electric, er der tydelig forskel på størrelsen. Den er både længere og højere, og det giver selvfølgelig mere plads i kabninen og i bagagerummet. Det er særligt på bagsæderne, man får glæde af den mere plads. 

Scenic Electric er 27 cm længere end Megane Electric, og den har en længde på 447 cm. Akselafstanden er 278 cm, og det er 10 cm mere end Megane. Den er 186 cm bred og 157 cm høj. 

I bagagerummet er der plads til 545 liter, og med bagsæderne lagt ned, kan der være hele 1670 liter. Den kan have op til 1100 kg på anhængertrækket.

GALLERI

Renault Scenic Electric design og interiør

Der er masser af flotte designdetaljer både ude og inde på den flotte elbil.

 

Renualt Scenic Electric 2024 Soltag

Specialdesignet panoramaglastag

Renault Scenic Electric kan fås med et 1,65 m² panoramatag, som er specialdesignet sammen med glasgiganten Saint Gobain Sekurit.

Der er flydende krystaller i taget, og når de tilføres en smule elektrisk spænding, lader de mere eller mindre lys trænge igennem.

Der er i alt fire indstillinger for taget.

Renualt Scenic Electric 2024 Rat

Lyddesign af Jean Michel Jarre

Det er den franske lyddesigner og musiker Jean Michel Jarre, der har skabt lyden i Renault Scenic Electric. Lige fra lyden, når man stiger ind i bilen, velkomstsekvensen til den lyd, bilen udsender, når den kører ved langsom fart for at advare fodgængere og cyklister.

Bilen er udviklet, designet og produceret i Frankrig, og med sit eget lyddesign fra en Jean Michel Jarre bliver det ikke mere fransk.

Renualt Scenic Electric 2024 Forsaeder

Fokus på bæredygtige materialer

Materialevalget i Renault Scenic Electric bærer præg af at ønske om bæredygtighed. Bilen består af 24% genanvendte materialer lige fra genanvendt aluminium i døre og kølerhjelm til genanvendte plastikflasker som del af måtterne i kabinen. 

Over 90% af materialerne, der bruges til sædebetrækket, er genanvendt. 

Ladeguide: Hvilken ladeløsning skal du vælge?

Prøver du at finde rundt i junglen af forskellige ladeløsninger til de elektriske biler? Fortvivl ikke. Vores motorredaktør forklarer de forskellige muligheder og har samtidig lavet en sammenligning af priserne på de mest udbredte ladeløsninger.

Se videoguiden her - eller læs den skrevne udgave her.

Find svaret her eller fang os på chat, telefon eller e-mail

Spørgsmål om Renault Scenic E-Tech Electric

Hvad er rækkevidden på Renault Scenic Electric?

Renault Scenic Electric har en rækkevidde op til 420 km (WLTP) for 60 kWh-batteriet, og helt op til 620 km (WLTP) for 87 kWh-batteriet.

Hvor hurtigt kan Scenic Electric lades op?

Vi kender ikke ladetiderne endnu, men den nye Renault Scenic E-Tech Electric kan lade med 22 kW ved AC-hjemmeladning.

Ved DC-lynladning kan den lade med 130 kW på 60 kWh-batteriet og 150 kW på 87 kWh-batteriet.

 

Hvor stort er bagagerummet i Renault Scenic Electric?

Renault Scenic Electric har plads til 545 liter i bagagerummet, og når man lægger bagsæderne ned, kan der være 1670 liter.

Hvad koster Renault Scenic Electric?

Der er endnu ingen priser på Renault Scenic Electric. Priserne forventes tættere på lancering i foråret 2024.

Hvornår kommer Renault Scenic Electric?

Renault har meldt ud, at salget i Europa begynder i februar 2024, og vi forventer introduktion af Renault Scenic Electric i Danmark i første del af 2024.

Pristjek Illustration

Ny bil? Tjek bytteprisen

Med vores Pristjek kan du nemt og hurtigt få oplyst prisen på din nuværende bil. Det er helt gratis og uforpligtende, og giver dig et godt afsæt til at finde din næste bil.

Se hvad din bil er værd

Leveret af Indicata

Vi har også mange nyere brugte Renault-modeller

Se alle brugte biler

Det med småt

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.

Se prisliste og/eller modelfanen for oplysninger om brændstofforbrug, CO2 udledning og energimærkning.