BN AUG 17 081

Har du fået et stenslag?

Vi reparerer og udskifter alle typer forruder til fornuftige priser.

Find dit nærmeste bilhus

Mange forsikringsselskaber dækker stenslag i forruden

- Vi kan både reparere og udskifte forruden, når du har fået stenslag

Har du fået et stenslag i forruden, er der hjælp at hente hos os og dit forsikringsselskab. De fleste selskaber tilbyder gratis reparation af stenslag uden bonustab, og derfor er du godt sikret, hvis uheldet er ude.

Er du i tvivl om, hvorvidt din forrude skal skiftes eller blot limes for stenslag, kan du altid spørge os til råds. Vi har samarbejdsaftaler med alle forsikringsselskaber og sørger for direkte afregning med dit forsikringsforsikring. 

De fleste forsikringsselskaber dækker en forrude reparation (hvis muligt) og udskiftning af hele foruden mod en selvrisiko.

Vi tager os af reparation, eventuel udskiftning og papirarbejdet

Stenslag i forruden kan repareres, hvis det er mindre end ca. 25 mm, altså mindre end en 2-krone. Er stenslaget større, skal forruden skiftes. Det er vigtigt, at stenslaget ikke når at blive fyldt med skidt inden reparation, da hullet ellers ikke kan fyldes ordentligt med lim. Stenslaget må heller ikke være løbet, så forruden er revnet eller på vej til det. Husk derfor at dække skaden med et stykke tape eller rudeplaster med det samme.

Er stenslaget ikke blevet dækket med plaster, kan du risikere, at en limning ikke er tilstrækkeligt, og derfor må have skiftet hele forruden.

Har du fået et stenslag, står vi altid klar til at hjælpe. Vi bruger altid originalt glas, hvilket betyder at du hverken kan høre eller se forskel på den nye rude, når du sammenligner denne med den gamle.

Rudeskift eller reparation?

 

Reparation af stenslag 350 kr.

Stenslag laves kun for at forhindre at ruden revner. Et stenslag er stadig synligt efter en reparation, og ses som en lille mat plet, der hvor selve stenen har ramt.

NB!: GRATIS HOS DE FLESTE FORSIKRINGSSELSKABER
FRA PRIS
Udskiftning af forrude 4.999 kr.

Ruden skiftes til en ny tilsvarende rude. Reparationen er ikke synlig efter udskiftning.

NB!: UDSKIFTES GRATIS ELLER MED LAV SELVRISIKO HOS DE FLESTE FORSIKRINGSSELSKABER
Fra pris
BN AUG 17 120

Reparation af stenslag

Stenslagets placering og omfang er ofte afgørende for, om vi kan tilbyde en reparation. Der er flere ting, der skal være opfyldt:

  • Må ikke være større end ca. 25 mm i diameter - altså mindre end en 2-krone
  • Det skal være placeret udenfor chaufførens synsfelt
  • Der må ikke være revner, som går ud fra stenslaget, da ruden så vil revne over tid

Stenslag laves kun for at forhindre, at ruden revner. Et stenslag er stadig synligt efter en reparation, og ses som en lille mat plet, der hvor selve stenen har ramt.

Reparationen foregår ved, at vi renser stenslaget, og derefter skaber et vakuum, så limen kan påføres. Limen hærdes under et UV-lys, og så er stenslaget repareret.

Reparationsrisiko

En stenslagsreparation er en nødløsning, som foretages for at undgå, at ruden sidenhen revner. Ganske få gange sker det desværre, at ruden revner under reparationen eller kort tid efter.

Sker dette, er det et tegn på at ruden alligevel ville være revnet, grundet spændingerne i ruden efter stenslaget.

BN AUG 17 020 BH

Udskiftning af forrude

Det kan være nødvendigt at skifte forruden på bilen efter et stenslag. Det sker hvis:

  • Stenslaget er større end 25 mm
  • Ruden er revnet
  • Stenslaget sidder i førerens synsfelt

I de tilfælde kan man ikke nøjes med en reparation.

Forruden kan revne, når stenslaget sker, men den kan også gøre det under en reparation. Uanset hvornår den revner, så skal ruden skiftes.

Vi bruger altid originalt glas, når vi skifter forrude, og derfor kan du hverken se eller høre forskel på den nye rude i forhold til den gamle. Alle sikkerhedssystemer vil derfor også virke efter hensigten, og din eventuelle garanti bevares.

Vaerksted Bilernes Hus 2023 Stenslag 3

Er du forsikret mod stenslag?

Det er virkelig ærgerligt at få et stenslag, men det er svært at undgå. Derfor er en god forsikring vigtig, så den dækker, hvis uheldet er ude. Med en stenslagsforsikring kan du få repareret stenslaget gratis, og få skiftet hele forruden mod en mindre selvrisiko.

Er du i tvivl om, du er forsikret mod stenslag, kan du kontakte dit forsikringsselskab. 

Hos Bjarne Nielsen samarbejder vi med If, som er blandt de bedste på markedet. Vi giver dig gerne et forsikringstilbud, så du er dækket ordentligt.

Kontakt os  Læs mere om forsikring