Lige nu har vi 1 brugte Ford Ka til salg.

Ford blev grundlagt af den legendariske Henry Ford, som også er kendt for at være manden, der som den første indførte samlebåndsproduktion i industrien.

Det skete i forbindelse med udviklingen af Ford T tilbage i 1908, og det gjorde med et slag Ford-fabrikken kæmpestor - og siden har man stort set ikke set sig tilbage. Ford etablerede sit danske datterselskab i 1919. Dermed var den danske importør en af de første Ford-importører i Europa, og mærket har siden da været blandt de danske bilkøberes foretrukne mærke.

I Danmark er Ford det mærke, der har vundet den eftertragtede Årets Bil i Danmark næst flest gange, nemlig otte.

Med den legendariske Capri var Ford faktisk den producent, der vandt kåringen som den første - det var tilbage i 1969. Siden har både Fiesta, Escort (forløberen for Focus), C-Max, Sierra (forløberen for Mondeo), Focus og Scorpio vundet. Og Focus igen i 2019. Dermed er Ford det bilmærke, som har vundet kåringen i flest segmenter.

Ford har da også altid været et populært mærke i Danmark - og er således det bilmærke, som der findes tredjeflest biler af i Danmark. I dag hedder modellerne Fiesta, Focus, Mondeo, C-Max, S-Max og Kuga - og populariteten strækker sig også langt ind i firmabil-segmentet.

Her har Ford Mondeo altid været en yndling - ikke mindst med de særligt lukrative Vignale-versioner. Men også Ford Focus og Ford Kuga er populære firmabiler.

1 BILER
Viser nu 1 af 1 biler

Relaterede links