Ford Mustang Bullitt

Stadig lige så aktuel som originalen

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Ford Mustang

Ford Mustang er en af de mest ikoniske bilmodeller overhovedet - og er klart den Ford-model, der kendes af fleste mennesker i hele verden. Den blev sat i produktion helt tilbage i 1964 i USA, og blev med det samme en gigantisk succes. Faktisk er der i mellemtiden produceret mere end ti millioner eksemplarer af modellen, der i den aktuelle udgave er mere sprød og maskulin end det meste andet på markedet.

Samtidig er Ford Mustang iklædt motorer, der sætter gang i mundvandet hos alle de, der har en klassisk tilgang til det at køre bil. Man må gerne kunne dufte, høre og føle en bil på afstand - og det kan man med en Ford Mustang.

Da skuespiller Steve McQueen i 1968 sled en potent og grøn Ford Mustang gennem ti minutters intens biljagt i San Francisco i filmen Bullitt, var det bestemt ikke noget, der gjort interessen for den flotte Ford Mustang mindre. Tværtimod. Den nuværende model er sjette generation, som så dagens lys i 2015, og den fås både som fastback og som cabriolet.

Anmeldelse af Ford Mustang fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

 

Ford Mustang har en lang historie og er for de fleste en ikonisk sportsvogn med masser af amerikansk charme. Mens mange sværger til særlige årgange og synes de nye er blevet for poppede, så kan den nye Mustang stadig give dig et historisk pust og et helt fantastisk smil på læben. 

Mustangs V8’er er lyden af dansk sommer og roadtrip. Og samtidig kan du være helt sikker på masser af misundelige blikke når du kører forbi i den ikoniske bil med hesten på fronten. Selvom Mustang har ændret sig gennem årene og nogle sværger til de gamle modeller. Så giver den nye også lidt af det historiske sus og er måske en af forklaringerne på, at Mustang stadig lever i bedste velgående.

LÆS MERE:
Se mere om Mustang og dens priser her.

 


Mustang GT Convertible kræver din opmærksomhed. Foto: bilguiden

Mustang med muskler

Mustang blev en overgang lavet med en firecylindret motor, men det er Ford heldigvis gået fra igen, og derfor får du den med en voksen 5 liters V8 motor med 450 hk som både kan larme og være diskret. Gennem en række køreprogrammer kan du nemlig vælge, hvor meget motoren skal larme - eller synge om man vil.

En racerbil bliver Mustang aldrig. Den ligger godt på vejen, men at tage skarpe sving med høje hastigheder er den ikke bygget til. Her lever den op til sine amerikanske rødder og føles mere som en god flyder som stadig kan sparke fra sig. 


Mustang Bullitt er en jubilæumsudgave og en nyfortolkning af den ikoniske bil fra filmen med Steve Mcqueen fra 1968. Foto: bilguiden

Både som åben og lukket 

Mustang fås både som convertible – altså en åben cabriolet, men du kan også få den som Fastback med fast tag eller en særlig jubilæumsudgave Bullitt som er en direkte nyfortolkning af samme model fra den klassiske biljagt i 1968-filmen med Steve Mcqueen. Om nutidens Mustang bliver en ligeså eftertragtet og ikonisk veteranbil om 40 år, som dens forfædre, er svært at spå om. Chancen er størst ved jubilæumsudgaverne som Bullitt. Mens Bullitt kun fås med manuelt gear så fås Mustang convertible og Fastback både med manuelt gear og et 10 trins automatgear som reagerer hurtigt og glidende.   

Har du valgt den åbne udgave (som den i vores videoanmeldelse,) så køres taget nemt af og på elektronisk. 


Interiøret i Mustang er mere europæisk end tidligere udgaver. Men det er stadig forholdsvis firkantet og simpelt, som en amerikansk Mustang bør være. Foto: bilguiden

Begrænset plads

Et af de få kedelige punkter i en Mustang er pladsen som er begrænset. Du kan med nød og næppe klemme to velvoksne herrer på 186 cm ind på bagsæderne, men så er der ikke den samme benplads foran - og er taget slået op er indstigningen trang. Men det kan lade sig gøre. Og det lever man med, så snart bilen kører afsted, og du får vinden i håret på en dejlig solskinsdag.


En mand på 186 cm kan lige klemme sig ned på bagsædet. Det er dog til at leve med, når først motoren brøler og solen skinner. Foto: bilguiden

Kun til salg i Fordstores

Mustang fås i mange smarte farver og er generelt rigtig fint udstyret og giver flere muligheder for at tilpasse designet med bl.a. læder og kulfiberdetaljer. Standardudstyret er fx adaptiv fartpilot, 19" alufælge, stor farveskærm, klimaanlæg, varme i rat og Fuld LED-lygter.

Er du lun på en ny Mustang så forhandles de kun i de såkaldte Fordstores som findes i Danmarks fem største byer, hvoraf Bjarne Nielsen ejer den ene i Esbjerg.


Her ses de ikoniske baglygter på Mustang og flotte alufælge. Foto: bilguiden

 

Ford Mustang Shelby GT500 2020 1600 06

SUVERÆN SPORTSVOGN. Ordene ikonisk og legendarisk kommer virkelig til sin ret, når det drejer sig om Ford Mustang.

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

I tvivl om Ford Mustang er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Ude på vejene kan Ford Mustang være en flyder, hvis du kører den roligt, men prøver man motoren af skal man være klar til at tæmme hesten – og dét er ikke nogen nem sag!"
  • "Er der noget, den opdaterede Ford Mustang kan, så er det at lave bagdækkene om til granulat. Her kan du se, hvor let det er."
    Der gives ikke score
  • "En femliters V8-motor giver god mening i Ford Mustang, for bilen er tænkt som en hyldest til fortidens ikon. Den nye åbne udgave fastholder klassikerens særpræg – på godt og ondt!"