Lige nu har vi 0 brugte Seat Toledo til salg.

Seat er en spansk bilproducent med hovedsæde i Martorell nær Barcelona - kendt for sit spanske temperament og sin tyske grundighed. Virksomheden blev grundlagt 9. maj 1950 af Instituto Nacional de Industria (INI), et statsejet industri-holdingselskab. Navnet er oprindelig en forkortelse for Sociedad Española de Automóviles de Turismo (som løst kan oversættes til spansk turbils-virksomhed).

I dag er virksomheden et 100 procent ejet datterselskab til den tyske gigant Volkswagen Group, og Seat - og siden Cupra - markedsføres som koncernens ungdommelige og sportslige bilmærke. Inden for de senere år er mærkets særligt sportslige og hurtige modeller blevet skilt ud i sit eget bilmærke - altså Cupra.

Seat gjorde sin entre på det danske marked i løbet af 1980erne, hvor Seat-modellerne i høj grad handlede om at lave egne udgaver af visse Fiat-køretøjer - altså på licens. Især Seat Ibiza, som var baseret på Fiat 128 og Fiat Ritma, blev en ganske pæn succes i Danmark. I 1986 solgte den spanske stat koncernens til Volkswagen Group, og siden har de forskellige Seat-modeller i meget høj grad delt platforme, motorer, udstyr og i et vist omfang design med de øvrige mærker i porteføljen.

Med modeller som Seat Leon, Seat Ateca og senest Årets Bil i Danmark 2018, Seat Arona, har den spanske koncern et bredt og attraktivt udbud af personbiler. Faktisk har Seat formået at erobre Årets Bil-titlen hele tre gange på dansk grund. Første gang var i 2006 med Seat Leon, dernæst i 2013 med Seat Mii - som delte titlen med Volkswagen Up! og Skoda Citigo - inden Seat Arona altså vandt i 2018.

    Viser nu 0 af 0 biler

    Relaterede links