Lige nu har vi 0 brugte Honda Accord til salg.

Honda blev stiftet i 1948 af Soichiro Honda i Hamamatsu. Han havde tidligere produceret stempelringe til det japanske marked. I 1981 åbnede Honda produktionsanlæg udenfor Japan. I USA producerede og solgte Honda de lidt mere luksuriøse modeller under navnet Acura fra 1986. 

I Storbritannien solgtes bilerne først under Triumph-mærket, siden som Rover. Samarbejdet med Rover førte også til, at Land Rover Discovery i en periode blev solgt i Japan som Honda Crossroad.

Honda har også i mange år - første gang i 1964 - leveret motorer til Formel 1, blandt andet til Williams og McLaren. De blev motorleverandør til BAR-teamet tilbage i 2000.

Honda har været verdens største producent af motorcykler siden 1959 - og koncernen er kendt som verdens største producent af forbrændingsmotorer - målt på antal. Der produceres mere end 14 millioner forbrændingsmotorer hvert eneste år. Honda er desuden en af verdens største bilfabrikanter - i 2018 lå koncernen på syvendepladsen.

I Danmark er Honda en enkelt gang blevet kåret som Årets Bil i Danmark - det skete i 2009, hvor Honda Jazz kørte med den eftertragtede titel. At mærket står for kvalitet, vidner to sejre i Bilbasens Årets Brugtbil-kåring om. Her har henholdsvis Honda Accord (2012) og Honda Civic (2014) vundet.

    Viser nu 0 af 0 biler

    Relaterede links