ELEKTRISK MINIBIL

Renault 5 Electric - et genfødt ikon

Renault har genoplivet deres ikoniske Renault 5 og gjort den elektrisk. Det er en kompakt minibil med en rækkevidde op til 400 km.

Bilen forventes lanceret ultimo 2024.

Byvenlig elbil

Renault 5 Electric: Unikt design - genopfundet ikon

Renault har taget deres ikoniske Renault 5 og bragt den med ind i fremtiden i form af den fuldelektriske Renault 5 E-Tech Electric. På størrelse med en Clio er minibilen skabt til byen, og med det unikke design og de opsigtsvækkende farver vil den helt sikkert være en bil, du lægger mærke til.

Fås med to batteristørrelser på 40 kWh og 52 kWh, som giver en rækkevidde på henholdsvis 300 km og 400 km. Du er derfor dækket godt ind, uanset hvor du skal hen. 

Der er plads til fem personer, den har et rummeligt bagagerum og er med indbygget Google. Der er masser af udstyr og teknologi i bilen, og du kan tilpasse den stort set som du ønsker. 

Renault 5 Electric lanceres i slutningen af 2024. 

Kontakt os

Renault 5 2024 Fra Siden

Fem fordele ved Renault 5 Electric

  • Kompakt minibil skabt til byen
  • 40 kWh- eller 52 kWh-batteri
  • Rækkevidde op til 400 km
  • Bagagerum på 326 liter og kan trække op til 500 kg
  • Indbygget Google og to 10" skærme
Renault 5 2024 Yellow Pop

RENAULT 5 ELECTRIC Med et helt unikt design med tydelige referencer til ikoniske Renault 5 kommer elbilen til at skille sig ud på vejene. 

Det mener vores Renault-ekspert

"Se den lige! Renault 5s design er gennemført både udvendigt og indvendigt. Jeg glæder mig virkelig til at få den i bilhuset."

Chcp
Christian Pearson
Salgschef, Esbjerg
Renault 5 2024 Bagfra

Renault 5 med rækkevidde op til 400 km

Renault 5 kommer til at kunne fås med to forskellige batterier. Det lille på 40 kWh giver en rækkevidde på 300 km, mens det store batteri på 52 kWh byder på en rækkevidde på 400 km. 

Bilen er den ideelle bybil med en længde på 3,92 meter, hvilket er ni centimeter kortere end Renault Clio. Den er dog både højere og bredere, og du vil opleve den samme rummelighed i kabinen som i Clio'en. 

Der er tre motorer at vælge mellem: 95 hk (215 Nm), 120 hk (225 Nm) og 150 hk (245 Nm), og den kan lade med 11 kW AC. Det lille batteri lader med 80 kW DC, mens det store batteri lader med 100 kW DC-ladning.

Renault 5 2024 Interiør

Indbygget Google, masser af teknologi og mulighed for V2G

Renault 5 Electric får indbygget Google, som man også kender fra Renault Megane Electric, og den har to skærme på 10". Herfra kan du styre Google Maps, musiktjenester og meget, meget mere med de mange apps, der kan downloades. Og du får selvfølgelig også Apple CarPlay og Android Auto.

Der er masser af teknologi i bilen, der fås med både adaptiv fartpilot, aktiv nødbremse, alarm for sikker udstigning og parkeringsassistent. 

Og som første bil fra Renault får du mulighed for at trække strøm ud af bilen takket være V2G (Vehicle 2 Grid) og V2L (Vehicle 2 Load). V2G betyder, at du kan sende strøm tilbage til elnettet, mens V2L betyder, at du kan bruge bilens strøm til for eksempel elektrisk værktøj, lamper eller elektrisk grill.

Renault 5 2024 Saeder Fra Siden

Godt bagagerum og op til 500 kg på anhængertræk

Renault 5 er bygget på AmpR small platformen, hvor der er lagt vægt på køreglæde. Bilen får derfor også multi-link affjedring, som man normalt kun ser på biler i større klasse. 

Den har en rummelighed i kabinen som Renault Clio, og der er dermed plads til fem personer. 

Bagagerummet kan rumme op til 326 liter, og så er det muligt at få anhængertræk på bilen. Den kan trække op til 500 kg. 

 

GALLERI

Renault 5 Electric design og interiør

Der er masser af flotte designdetaljer både ude og inde på den kompakte elbil.

 

Renault 5 2024 Grøn Forfra

Modigt farvevalg på Renault 5 Electric

Det er ikke kun designet på Renault 5 Electric, der får én til at spærre øjnene op. Også farven er markant, særligt den grønne Pop Green og gule Pop Yellow. Begge farver er inspireret af den 1970'ernes Renault 5. 

Pop Green fås uden ekstra omkostninger, oplyser Renault uden at sætte pris på de øvrige farver. Pop Yellow bliver også en del af lanceringsfarverne sammen med de mere afdæmpede Pearl White, Starry Black og Midnight Blue. 

På udvalgte modeller bliver det også muligt at få en tofarvet lak. 

Farverige Renault 5 Electric

Renault 5 2024 Indikator

Hold øje med opladningen

En rigtig fed detalje på Renault 5 Electric er femtallet på kølerhjelmen. Her kan du nemlig se, hvor langt bilen er med opladning. Femtallet er delt i fem streger, som hver står for 20%. 

Så du skal blot kigge på kølerhjelmen for at se, hvor tæt du er på at have ladet bilen op.

Renault 5 2024 Forsaeder

Genanvendte materialer

Renault har forsøgt at anvende så mange bæredygtige materialer som muligt. 19,4% af materialerne er genanvendt, og sædematerialerne i Techno- og Iconic-udgaverne er lavet af 100% genbrugte plastikflasker.

85% af bilen kan desuden genanvendes, når den engang skal skrottes. 

Renault 5 2024 Forende

Produceret i Nordfrankrig

Renault har valgt, at 5'eren skal produceres så tæt på kunderne som muligt, og derfor skal bilen produceres i Nordfrankrig, hvor man regner med, at 75% af kunderne bor indenfor 1000 km. Dermed undgår man lang fragt fra Kina. 

Alle underleverandører befinder sig desuden indenfor en radius af 300 km fra fabrikken.

Ladeguide: Hvilken ladeløsning skal du vælge?

Prøver du at finde rundt i junglen af forskellige ladeløsninger til de elektriske biler? Fortvivl ikke. Vores motorredaktør forklarer de forskellige muligheder og har samtidig lavet en sammenligning af priserne på de mest udbredte ladeløsninger.

Se videoguiden her - eller læs den skrevne udgave her.

Find svaret her eller fang os på chat, telefon eller e-mail

Spørgsmål om Renault 5 Electric

Hvad bliver prisen for Renault 5 Electric?

Vi kender endnu ikke priserne på Renault 5 Electric, men Renault har fortalt, at startprisen bliver 25.000 euro. Det kan du læse mere om her.

Hvor langt kan Renault 5 Electric køre?

Renault 5 Electric kan med batteriet på 40 kWh køre op til 300 km på en opladning, og op til 400 km i udgaven med 52 kWh-batteri.

Hvornår kommer Renault 5 Electric?

Renault 5 Electric kommer på det europæiske marked i slutningen af 2024 og forventes at komme til Danmark i starten af 2025.

Pristjek Illustration

Ny bil? Tjek bytteprisen

Med vores Pristjek kan du nemt og hurtigt få oplyst prisen på din nuværende bil. Det er helt gratis og uforpligtende, og giver dig et godt afsæt til at finde din næste bil.

Se hvad din bil er værd

Leveret af Indicata

Renault

Vi har også mange nyere brugte Renault-modeller

Se alle brugte biler

Skal det være en brugt elbil?

Brugte elbiler

Det med småt

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.

Se prisliste og/eller modelfanen for oplysninger om brændstofforbrug, CO2 udledning og energimærkning.