Lige nu har vi 1 brugte Land Rover Range Rover Sport til salg.

Land Rover er et britisk bilmærke, som udelukkende producerer firehjulstrækkere. Blev oprindeligt lanceret af britiske Rover, men ejes i dag af indiske Tata Motors.

Den første Land Rover blev produceret i 1948 til jord- og skovbrug. Køretøjet blev populært, men først i 1970 kom en ny model: Denne blev kaldt Range Rover. Senere kom Discovery, Freelander og Range Rover Sport, og Land Rover har i dag fem forskellige modeller.

Ud over de nyere SUV-modeller og den luksuriøse Range Rover, produceres stadig de meget solide og terrængående modeller, Defender 90, 110 og 130, som i udseendet minder meget om de oprindelige 80"-modeller der kom kort efter anden verdenskrig. Dog er de med tiden blevet opdateret løbende med ny teknik, motorer og skruefjedre. Produktionen af de legendariske Defender 90-, 110- og 130-modeller stoppede dog i januar 2016.

Til gengæld har en ny Defender-model set dagens lys - og i dag er modelprogrammet af syv forskellige modeller. Heraf er de fire Range Rover-udgaver, mens resten er henholdsvis Defender, Discovery og Discovery Sport.

Fra starten var Land Rover en del af Rover, men i 1970'erne fik de en mere uafhængig stilling, og i år 2000 solgte ejeren, BMW, Land Rover separat til Ford. Mærket er i dag en del af Fords Premier Auto Group. Navnet Land Rover blev frem til 1980'erne skrevet med bindestreg.

1 BILER
Viser nu 1 af 1 biler

Relaterede links