Lige nu har vi 0 brugte Kia Optima til salg.

Kia er en af de nyeste "spillere" på markedet. Det sydkoreanske bilmærke blev introduceret i Danmark i 1996 og har for alvor markeret sig de seneste godt ti år. Koncernen blev grundlagt i 1944 som Kyungsung Precision Industry, som dengang fokuserede på at producere cykler.

Siden kom motorcykler til, og i 1962 blev de første licens-producerede biler sendt på gaden. Det var dog først i 1986, at Kia for alvor kastede sig over bilerne.

De første reelle Kia-modeller var Pride og Sephia, som så dagens lys i henholdsvis 1986 og 1992. I 1995 kom Kia Clarus til, og det var med disse tre modeller, at man entrede det danske marked i 1996.

Med introduktionen af Kia Sorento og Kia Picanto få år inde i det nye årtusinde begyndte danskerne - og for den sags skyld resten af verden - at få øjnene op for det sydkoreanske mærke, der deler moderselskab med Hyundai.

Og da Kia Cee'd i 2007 blev introduceret sammen med de iøjnefaldende syv års garanti, så blev Kia efterhånden betragtet som et af de store bilmærker.

I dag har Kia et særdeles bredt produkt-program - fra Kia Picanto og Kia Rio i den mindste ende af skalaen til Kia Optima og Kia Stinger i den mere firmabil-agtige ende.

    Viser nu 0 af 0 biler

    Relaterede links