Lige nu har vi 1 brugte Suzuki Swift til salg.

Suzuki blev grundlagt i 1909 af Michio Suzuki - og 11 år senere blev Suzuki Loom Manufacturing Co. etableret. Det var dog først i 1955, at den første bil trillede ud fra samlebåndet - og i 1970 trillede den første 4-hjulstrækker ud i terrænet. Suzuki er i dag verdens største producent af mindre biler og har derfor opnået en ekspertise, som mange andre bilfabrikker misunder dem. Blandt andet har Suzuki leveret biler til General Motors, Fiat, Toyota, Nissan og Mazda.

Suzuki-koncernens japanske hovedsæde, Suzuki Motor Corporation, er beliggende i byen Hamamatsu syd for Tokyo. Herfra styres Suzukis verdensomspændende aktiviteter, som blandt andet omfatter produktion af biler, motorcykler, bådmotorer, typehuse og el-drevne kørestole. Alt i alt beskæftiger koncernen mere end 50.000 medarbejdere.

I dag sælges Suzuki-modellerne i mere end 180 lande. Den årlige bilproduktion er på mere end 3 millioner enheder, og den foregår på 12 fabrikker i 11 lande. Suzuki er således i top-10 blandt verdens bilproducenter, og den samlede bilproduktion har siden begyndelsen i 1955 rundet mere end 50 millioner.

Blandt de mest populære modeller på det danske marked er Swift, Alto, Ignis og Jimny - og ikke mindst de mere offroad-agtige køretøjer Vitara og Grand Vitara. Sidstnævnte har således opnået at blive den bedst sælgende bilmodel i Danmark i løbet af et år - det var tilbage i 2006.

1 BILER
Viser nu 1 af 1 biler

Relaterede links