Skal det være en kultbil? Vi har 4 nyere brugte MINI til salg

Oprindeligt var MINI en bilmodel, der blev kendt som Morris MINI, og den blev i Danmark solgt under navnet Morris Mascot. Modellen blev produceret fra 1959 til 2000, hvorefter den nye generation af MINI blev lanceret. MINI gik fra at være en model til et bilmærke i 1969, hvorefter det også lagde navn til flere modeller. I starten var det British Motor Corporation (BMC), der ejede bilmodellen og -mærket, men i dag er det BMW, der er ejer.

Der findes flere modeller fra MINI i dag, og de tager alle udgangspunkt i designet på kultbilen Morris MINI. Modellerne har i dag mere moderne linjer, men der er en tydelig henvisning til den første model med de markante forlygter og kompakte størrelse. Hos Bjarne Nielsen har vi et bredt udvalg af brugte MINI, og du finder dem på denne side. Vi er en del af Nielsen Car Group, der også ejer Bilernes Hus i Silkeborg, og derfor vises også brugte modeller, der står i deres bilhus.

Vi har mere end 30 års erfaring som bilforhandler, og vi hjælper dig gerne med at finde den helt rigtige bil. Du kan være tryg ved at købe en brugt bil hos os, for vi giver et halvt års garanti på bilen. Derudover bliver alle brugte biler gennemgået grundigt og eventuelle fejl og mangler udbedres, inden du får bilen. Har du brug for finansiering, serviceaftale eller forsikring, så kan vi også klare det. Kontakt din nærmeste Bjarne Nielsen eller besøg os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig.

4 BILER
Viser nu 4 af 4 biler

MINI gik fra bilmodel til bilmærke

Den lille Morris MINI eller Morris Mascot, som den blev kaldt i Danmark, blev lanceret i 1959, og den udviklede sig til at blive en ikonisk bil. Konstruktionen blev bygget med en tværliggende motor med forhjulstræk for at udnytte pladsen i bilen. Ideen var nemlig at skabe en mindre bil med plads til 4-5 personer.

Konstruktionen satte standarden for kommende bilgeneration, og samtidig blev bilen en stor succes. Den var blandt de mest solgte biler i Danmark i 1960’erne og 1970’erne. Inden produktionen stoppede i 2000, var der solgt mere end 5,3 millioner eksemplarer verden over. I 1969 valgte ejerne, at MINI blev et selvstændigt bilmærke, og der blev lanceret flere modeller, som dog ikke blev ligeså populære som Morris MINI.

MINI ejes af tyske BMW

Historien bag MINI går langt tilbage, og det var oprindeligt British Motor Corporation (BMC), der lancerede MINI. De blev en del af British Motor Holdings i 1966, og et par år senere i 1968 fusionerede de med Leyland Motors og blev til British Leyland. I 1969 gjorde de MINI til et selvstændigt bilmærke.

British Leyland blev i løbet af 1980’erne opdelt, og her blev MINI en del af British Aerospace i 1988. BMW købte MINI i 1994 og har været ejere lige siden. Det er BMW, der stod bag relanceringen af MINI i 2021, og den fås fra ny i fjerde generation, mens den femte modelgeneration er på vej.

Brugte MINI fra årgang 2018-2024

De sidste udgaver af den originale MINI er snart en veteranbil, men heldigvis findes den nye generation, som kom i 2001. Hos Bjarne Nielsen sælger vi som udgangspunkt brugte biler, der er op til seks år gamle. Det vil sige, du kan finde brugte MINI årgang 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 og 2024 hos os.

Der kan være ældre modeller blandt, hvis de for eksempel ikke har kørt så langt, eller på anden måde er en særlig udgave. Ved at vælge en brugt bil tager man som regel toppen af nyprisen, så der er råd til lidt mere, og samtidig får du en bil, der er klar til levering med det samme, så du ikke skal vente på produktionen for at blive godt kørende.

Hvilke modeller producerer MINI?

MINI har flere modeller på programmet, og fælles for dem er de velkendte designlinjer, som kendes fra den oprindelige MINI. Det er de markante forlygter, den kompakte størrelse og bilens form. Den fås i udgaven MINI, men den mest kendte er nok MINI Cooper.

MINI Cooper er en sporty udgave, hvor der er fokus på køreglæde og præstationer, og den har typisk en stærkere motor og en bedre håndtering end de øvrige modeller. Ud over Cooper fås også Clubman, Countryman samt cabrioleten Cabrio.

Benzin-, diesel- og elbiler fra MINI

Traditionelt set er MINI en benzin- eller dieselbil, og den har fantastiske køreegenskaber. Det føles næsten som en gokart, når du kører i bilen, og de stærke motorer gør køreturen sjov. Det skal prøves at køre MINI, og derfor kan du altid prøvekøre vores brugte udgaver, så du kan få en fornemmelse for, hvor sjovt det er.

MINI er også hoppet med på den elektriske bølge, og der fås både plug-in hybrid-udgaven af Countryman, ligesom der er kommet en fuldelektrisk MINI Cooper SE. Derudover er der flere elbiler på vej fra mærket, der fra 2030 har en ambition om at være ren elektrisk.

Køb din nye, brugte MINI hos Bjarne Nielsen

Har du også forelsket dig i det fantastiske design, enestående køreevner og den nostalgiske følelse, man får med en MINI. Så er det nu, du skal slå til. Du finder hele udvalget af brugte MINI hos Bjarne Nielsen her på siden. Vi har en uafhængig samarbejdspartner til at vurdere vores priser, så du nemt kan se, hvordan bilen er prissat i forhold til resten af markedet.

Finder du en bil, du ønsker at købe, kan du gøre det direkte på hjemmesiden. Her kan du også få et bud på din nuværende bil, hvis du har en, der skal indgå i handlen. Vi giver altid en fair pris på byttebiler. Finansiering, forsikring og serviceaftale kan vi også klare, og så giver vi et halvt års garanti. Læs mere om køb online her, og så er du altid velkommen til at kontakte os eller besøge os i dit nærmeste Bjarne Nielsen-bilhus.

Relaterede links