Lige nu har vi 0 brugte Jaguar E-Pace til salg.

Jaguar er et af den slags fremadstormende mærker, der ikke har brug for at se ret længe i bakspejlet.

De seneste år er det britiske bilmærke - der sammen med Land Rover er ejet af indiske Tata Group - stormet ind på markedet med en række spektakulære og iøjnefaldende bilmodeller.

Jaguar XE, Jaguar F-Pace, Jaguar E-Pace og Jaguar I-Pace, for blot at nævne en lille håndfuld.

Jaguar blev grundlagt tilbage i 1922 som Swallow Sidecar Company - og man lagde dengang ud med at producere motorcykler.

Siden kastede koncernen sig ud i bilproduktion, og det var først i 1945, at virksomheden skiftede navn til Jaguar Cars.

Faktisk har det luksuriøse bilmærke, der med så ikoniske modeller som Jaguar E-Type, Jaguar XJ220 og Jaguar XKR har skrevet sig ind i historiebøgerne med store bogstaver, levet en noget omskiftelig tilværelse.

Der er i øvrigt bred enighed om, at Jaguar E-Type, der blev produceret i årene fra 1971 til 1975, er den smukkeste bilmodel, der nogensinde er blevet bygget.

Efter flere forskellige ejer-konstruktioner blev Jaguar i 1990 overtaget af amerikanske Ford. Ti år senere overtog Ford også Land Rover - og begge bilmærker blev så solgt til indiske Tata Motors i 2008.

Og siden er det kun gået fremad for de to stolte britiske adelsmærker - og på mange store markeder høster modellerne masser af succes.

Eksempelvis i Danmark, hvor det for første gang lykkedes Jaguar at få en model - den elektriske Jaguar I-Pace - med i finalefeltet ved Årets Bil i Danmark 2019. Samme år lykkedes det – med samme model – at vinde International Car of the Year 2019-prisen, svarende til den europæiske pendant til Årets Bil i Danmark.

    Viser nu 0 af 0 biler

    Relaterede links