Skabt til nytænkning

Kia EV9 - banebrydende og elektrisk

Nytænkende, innovativ og sofistikeret. Med tre sæderækker og plads til hele familien. Det er EV9. Den forventes at komme til Danmark i efteråret 2023, hvor det bliver muligt at booke prøveture.

Smugkig på den store SUV

Kia EV9 sætter standarden for fremtiden

Kia EV9 er skabt til at nytænke måden, vi transporterer os på. Sådan lyder sloganet fra Kia i præsentationen af deres helt nye EV9, som er en fuldelektrisk SUV. Det er mærkets flagskibsmodel, og den sætter på alle måder standarden for, hvad vi kan forvente fra Kia i de kommende år. Og det er ikke så lidt. 

Udvendigt har Kias designere taget udgangspunkt i mærkets designfilosofi "Opposites United", om forener naturen med modernitet. Lyssignaturen er helt unik, og bilen har et innovativt Star Map-LED-dagskørelys, som også kommer til at være på kommende elektriske Kia-modeller. Indvendigt er der prioriteret plads, komfort og teknologi for alle personer i bilen. Der er en tredje sæderække, og det er muligt at få enten seks eller syv sæder. 

Den har en rækkevidde op til 563 km (WLTP) og kommer i en Long Rang-udgave med baghjulstræk og en GT-Line-udgave med firehjulstræk og en rækkevidde op til 505 km (WLTP). Begge udgaver med et batteri på 99,8 kWh. Teknologisk er bilen også helt med fremme. Den har 15 sensorer inklusiv to lidar-sensorer, som giver mulighed for at scanne og registrere objekter i 360-graders synsfelt. Listen med teknologi og sikkerhed er lang, og her kan fremhæves muligheden for at starte bilen med dit fingeraftryk, head-up display og udvidet vejbane- og motorvejsassistent med Hands-On-sensor. 

Kia EV9 er virkelig noget for sig. Helt unik og banebrydende elektrisk bil. Den forventes at komme til Danmark i efteråret 2023, hvor det vil være muligt at booke prøveture. Glæd dig!

Kia EV9 2023 Koerende Side

KIA EV9 Elektrisk, rummelig og sofistikeret design. Der er mange ord at sætte på EV9, som er Kias nye flagskibsmodel. 

Det mener vores Kia-ekspert

"EV9 er det største, bedste og ypperligste, som Kia kan præstere. Og efter den fremragende EV6 er forventningerne til denne SUV tårnhøje."

Chsc
Charley Schibsbye
Afdelingschef, Birkerød
Kia EV9 2023 Side

Kia EV9 med rækkevidde op til 563 km

Kia EV9 er bygget på E-GMP-platformen, og den kommer i en Long Range-udgave. Der fås også en Standard Range-udgave, men den bliver ikke tilgængelig på det danske marked. Long Range-modellen har baghjulstræk (RWD), og batteriet er på hele 99,8 kWh. 

EV9 får en rækkevidde op til 563 km (WLTP). Den får mulighed for ultrahurtig opladning med 800V (op til 240 kW), som gør det muligt at oplade EV9 fra 10-80% på 24 minutter. Ved AC hjemmeladning lader den med 11 kW, og her tager en fuld opladning fra 0-100% 9 timer og 5 minutter. 

Den har 203 hk, trinløst automatgear og kan accelerere fra 0-100 km/t på 9,4 sekunder. 

Kia EV9 modeller

Kia EV9 GT Line 2023 Front

Kia EV9 i en sporty GT-Line-udgave

Kia EV9 kommer i en sporty GT-Line-udgave, der også har et 99,8 kWh-batteri. Den er med firehjulstræk (AWD) og har en rækkevidde op til 505 km (WLTP). Bilen er med 384 hk og kan accelerere fra 0-100 km/t på blot 5,3 sekunder. 

Derudover er der nogle designmæssige forskelle på den og den almindelige Long Range-udgave. Det er blandt andet fælgene og interiøret, der er forskelligt. GT-Line kan også fås med todelt panorama glastag, og den har mulighed for 2 relaxion sæder på 2. sæderække for endnu mere komfort for passagererne. 

Der er altså skruet op for det hele på GT-Line, der også har en eksklusiv Digital Pattern Lighting Grill, som gør designet endnu mere dynamisk og sofistikeret. 

KIA EV9 2023 Hvid V Front

Topudstyret Premium Launch Edition

Når Kia EV9 lanceres, fås den i én udstyrsvariant: Premium Launch Edition. Men det er også svært at finde på mere udstyr, som kunne være rart at have - for udstyrslisten er virkelig lang. 

Der er nærmest alt. El-bagklap, automatisk klimaanlæg på alle sæderækker, el-justerbare sæder og rat, el-foldbare sæder på 3. sæderække, digital key, relaxion-sæder på fører- og passagersæde, forvarmning af batteriet, 12,3" touchskærm med navigation og Kia Connect, 12,3" digital instrumentering 5,1" touchskærm til styring af klimaanlæg, ambiente belysning, head-up display, højtalere, OTA-opdateringer, USB-ladeporte samt 220V udtag i kabinen, så man kan bruge strøm fra bilen - også kaldet Vehicle to Load. 

Dertil kommer en lang liste med sikkerhedsudstyr. Her er der for eksempel fingeraftryksscanner til at starte bilen. Dertil kommer køreassistenter, adaptiv fartpilot og automatisk nødbremse. GT-Line-udgaven har desuden fjernbetjent parkeringsassistent.

Kia EV9 udstyrsvarianter

GALLERI

Se nærmere på Kia EV9 design og interiør

Der er masser af designmæssige detaljer både ude og inde på den futuristiske og smukke model.

 

Kia EV9 2023 Interior Bagagerum

Rummeligt bagagerum og mulighed for 2500 kg på trækket

Der er god plads i bagagerummet på Kia EV9. Når alle sæderækker er i brug, kan der være op til 333 liter. Lægger man 3. sæderække ned, kan der være 828 liter, og er alle bagsæder lagt ned, får du plads til hele 2318 liter.

Er det ikke nok, så kan du få anhængertræk på bilen. Long Range-udgaven med baghjulstræk, må trække op til 900 kg, mens udgaven med firehjulstræk kan trække helt op til 2500 kg. 

Der er desuden et bagagerum forrest - et såkaldt frunk. Det er velegnet til ladekablerne, og der er desuden lys.

Kia EV9 2023 Interior Set Fra Bagsaeder

EV9 med panoramisk instrumentpanel

Den lette, rummelige og luftige kabine i Kia EV9 bidrager til følelsen af elegance og førsteklasses kvalitet. Det åbne, flydende panoramiske instrumentpanel går fra rattet til midten af bilen, og antallet af fysiske knapper er holdt på et minimum.

Elbilen har i stedet to 12,3" touchskærme, der er integreret med et 5,1" segmentdisplay, som forbedrer den digitale oplevelse med nem betjening af bilens funktioner. Generelt har bilen et virkelig brugervenligt design. 

Komforten er skruet helt op på forsæderne med relaxionsæder, der kan lænes tilbage, ligesom der er massage i førersædet. Det er derfor intet problem at skulle vente på, at bilen lader op på farten. 

Kia EV9 2023 Front

Unikt design og ny lyssignatur på Kia EV9

I Kias videoer og -billeder af EV9 har det udvendige design og den nye lyssignatur været i fokus. Og med god grund. Designmæssigt kommer den med noget helt nyt for elektriske SUV'er og har enkle, rene linjer, som brydes af sidernes polygonale design, der giver en enestående aerodynamisk effektivitet. Den udstråler robusthed som en klassisk SUV, men det er krydret med en ro og selvsikkerhed, som gør bilen helt unik. 

Fronten er futuristisk og visionær, og lyssignaturen er helt ny, og den kommer til at være på kommende elbiler fra Kia. EV9 har et innovativ Star Map-LED-dagskørelys og et sofistikeret animeret lysmønster. Ved siden af de markante og lodrette forlygter er der små kubeformede lygter, som er en del af bilens Digital Tiger Face, der fremhæves af en Digital Pattern Lighting-kølergrill.

Farvepaletten henter inspiration fra naturens fire primære elementer - lys, luft, jord og vand, og den fås i hvid, grå, sort samt Iceberg Green og Flare Red. GT-Line fås i stedet for den grønne farve i Ocean Blue og Ocean Blue Matt.

 

Kia EV9 modeller, priser og specifikationer

Det er et meget simpelt udvalg, når du skal have en Kia EV9. Der er Long Range-udgaven med baghjulstræk og en rækkevidde op til 563 km (WLTP) eller en GT-Line-udgave med firehjulstræk og rækkevidde op til 505 km (WLTP).  

Kia EV9 modeloversigt

 

 • Kia EV9 EXT 01 Clean Thumbnail
  Kia EV9

  Premium Launch Edition

  Udvalgt standardudstyr

  • 19" alufælge
  • BI-LED forlygter (projektion)
  • Dørhåndtag med „flushbetjening”
  • El-bagklap
  • El-foldbare sidespejle m. varme
  • Mørktonede ruder bag i (Privacy Glass)
  • Sidespejle aut. nedblændelige
  • Aut. afdugning af forrude
  • Aut. fjernlysassistent
  • Aut. klimaanlæg
  • Batterivarmer
  • Digitalt bakspejl (inkl. aut. nedblænding)
  Pris fra
  674.900 kr.
  Lån fra
  7.368 kr./md.
  Prisliste
 • Kia EV9 EXT 01 Clean Thumbnail
  Kia EV9

  GT-Line

  Kia EV9 i Long Range Performance AWD firhjulstræk

  Udvalgt standardudstyr

  • 21" alufælge (285/45R21)
  • BI-LED forlygter m. adaptiv styrring af langlys
  • Dørhåndtag med „flushbetjening”
  • El-bagklap
  • El-foldbare sidespejle
  • El- fold- og justerbare sidespejle m. varme
  • Mørktonede ruder bag (Privacy Glass)
  • Sidespejle aut. nedblændelige
  • 60:40 foldbart splitbagsæde
  • Aut. afdugning af forrude
  • Aut. klimaanlæg
  • Digitalt bakspejl (inkl. aut. nedblænding)
  Pris fra
  749.900 kr.
  Lån fra
  8.143 kr./md.
  Prisliste

Brændstofforbrug km/l. CO2-emission g/km.

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. Bilen kan være vist med ekstraudstyr. Se prisliste for oplysninger om brændstofforbrug, CO2 udledning og energimærkning.

Kia EV9 2023 Interior Alle Saeder

Materialer med omtanke

Kia har en strategi for at opnå CO2-neutralitet inden 2045, og det gælder ikke kun modelprogrammet, men omfatter også materialer til bilen. Kia EV9 er den første model med mærkets 3-trins Design Sustainability Strategy, som skal udfase brugen af læder.

Der er i stedet brugt biobaserede materialer som majs, sukkerrør og naturlige olier, ligesom Kia har en målsætning om at øge brugen af genbrugsplast. 

Kia EV9 GT Line Og Standard 2023

Størrelsen på Kia EV9

Kia EV9 har en lang akselafstand på 310 cm, som giver mulighed for at skabe en rummelig kabine. Den har en længde på 501 cm, bredde på 198 cm og en højde på 175,5 cm. 

Den fås med enten 19" eller 21" fælge.

Kia EV9 2023 Interior Rat

Kia Connect Store

Kia lancerer med EV9 nyheden Kia Connect Store, som giver kunderne mulighed for at tilkøbe digitale funktioner og services on demand. Man kan derfor tilpasse og opgradere bilens funktioner løbende, når man har brug for det. 

Det er blandt andet en Boost-funktion, man kan tilkøbe.

Ladeguide: Hvilken ladeløsning skal du vælge?

Prøver du at finde rundt i junglen af forskellige ladeløsninger til de elektriske biler? Fortvivl ikke. Vores motorredaktør forklarer de forskellige muligheder og har samtidig lavet en sammenligning af priserne på de mest udbredte ladeløsninger.

Se videoguiden her - eller læs den skrevne udgave her.

Find svaret her eller fang os på chat, telefon eller e-mail

Spørgsmål om Kia EV9

Hvornår kommer Kia EV9 til Danmark?

Kia har endnu ikke offentliggjort hverken priser, udstyrsniveauer eller udgivelsesdato for EV9. De forventer dog at kunne lancere den i Danmark i efteråret 2023. 

Hvad er rækkevidden på Kia EV9?

Rækkevidden på Kia EV9 bliver på op til 563 km (WLTP).

Hvad koster Kia EV9?

Det er endnu ikke offentliggjort, hvad prisen bliver på Kia EV9, ligesom vi heller ikke kender udstyrsniveauerne, udover at der kommer en GT-Line-variant.

Hvor stort er batteriet i Kia EV9?

Det er ikke alle udgaver af Kia EV9, der lanceres i Danmark. Her vil man kunne få Long Range-udgaven med baghjulstræk (RWD) samt GT-Line-udgaven med firehjulstræk (AWD).

De har begge et batteri på 99,8 kWh.

Hvor meget kan Kia EV9 trække?

Det er muligt at få anhængertræk på Kia EV9, og den kan trække op til 2500 kg, hvis du vælger GT-Line-udgaven. Dermed kan den have selv den største og tungeste campingvogn bagefter.

Long Range-udgaven kan trække op til 900 kg.

Pristjek Illustration

Ny bil? Tjek bytteprisen

Med vores Pristjek kan du nemt og hurtigt få oplyst prisen på din nuværende bil. Det er helt gratis og uforpligtende, og giver dig et godt afsæt til at finde din næste bil.

Se hvad din bil er værd

Leveret af Indicata

Se flere nyere brugte Kia

Brugte biler

Det med småt

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.

Se prisliste og/eller modelfanen for oplysninger om brændstofforbrug, CO2 udledning og energimærkning.