UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE

Anmeldelser og test af Ford Kuga

Ford Kuga så dagens lys i 2008, og sendte dermed for alvor Ford ind på det europæiske - og danske - marked for kompakte SUV-modeller. Den høje bil, som også kan erhverves med træk på alle fire hjul, kommer i 2019 i sin tredje generation - og her bliver der klart meget at leve op til, fordi Ford Kuga gennem hele sin levetid har været en stor succes på landevejene både i ind- og udland.

Med anden generation, der kom på gaden i 2012, fik Ford for alvor vind i sejlene på det danske marked, hvor Ford Kuga tog sig rigtig godt ud og satte et maskulint aftryk i asfalten.

Tredje generation af Ford Kuga er lige på trapperne, og designet er blevet mere rundt og smidigt, hvor der ellers hidtil har været fokus på et atletisk og muskuløst udtryk. Ford Kuga - der hedder Ford Escape på en række oversøiske markeder - er en af de bedst sælgende modeller i sit segment, og Ford Kuga fås med flere forskellige motorer.


Optaget: 2020-03-31 22:00:00 Den anmeldte bil: Ford Kuga Plug-In Hybrid ST-Line


Vi har allerede skrevet og hørt meget om den nye Ford Kuga Plug-in Hybrid, inden den overhovedet var kommet til landet. Nu er den her endelig, og vi har taget den første prøvetur. 

Lever op til forventninger

Rigtig mange har forudbestilt den nye Kuga, inden de har set den i virkeligheden eller prøvekørt den. Derfor har der naturligt være en hvis spænding om hvorvidt den så kører, som den skal. Og det gør den! I denne ST-Line udgave med en minimalt sænket undervogn ligger bilen kontant på vejen. Samtidig sidder man med SUV-frihøjden yderst behageligt og med et rigtig godt udsyn. Selvom bilen er lavere end sin forgænger mærkes det ikke i praksis.

 
Kuga har et skarpt design og flotte detaljer i ST-Line udgaven. Foto: bilguiden

> Læs mere om motorteknologien i Kuga Plug-in Hybrid her.

CVT-gear imponerer

Mange har været spændt på den nye generation CVT-gear og om det er blevet forbedret i forhold til de forudgående versioner, der godt kunne hoppe lidt rundt i omdrejningerne. Det gør den nye Kuga ikke, og gearskiftene føles utroligt glidende. Også overgangen mellem benzin- og elmotor fungerer virkelig godt og mærkes nærmest ikke. 


Den store 12,3" digitale instrumentering kan designes på forskellige måder. Foto: bilguiden

Skarp pris med masser af udstyr

Ford Kuga Plug-in Hybrid er yderst skarpt prissat og en ST-line udgave fås til bare 286.000 kroner. Her tilvælger mange en X-pakke og så får bilen for 300.000 alt fra 18" alufælge, parkeringssensor for/bag, trådløs mobiloplader til 12,3" digital instrumentering, fuld LED forlygter, tonede ruder, sæder med dellæder og B&O-anlæg. 

> Se endnu mere video af den nye Kuga her.


Der er rigtig fint med plads på passagersæderne som også kan rykkes frem og tilbage. Foto: bilguiden

Masser af plads

Den nye Kuga er vokset i både længden og bredden og det mærkes i kabinen der er meget rummelig. Især på bagsæderne er der plads til selv de langbenede passagerer. Også bagagerummet på 621 liter kan rumme det meste oppakning eller en barnevogn. 


Interiøret i Kuga er klassisk Ford og minder meget om opbygningen i Focus og Puma. Foto: bilguiden

 
Bagagerummet i Kuga er rummeligt og kan sagtens klare en barnevogn og ferieoppakningen. Samtidig kan det udvides, hvis sæderne køres frem. Foto: bilguidenBILGUIDEN - se alle vores anmeldelser, tips og tricks
Se flere anmeldelser fra vores motorjournalist på Youtube.


Optaget: 2020-03-31 22:00:00 Den anmeldte bil: Ford Kuga Plug-In Hybrid ST-Line


Den nye Ford Kuga Plug-in Hybrid er lige på trapperne og har fået masser af opmærksomhed. Over 1500 danskere har allerede bestilt den nye SUV uden at have set den i virkeligheden.

Sjældent har der været så meget interesse for en ny Ford, inden den overhovedet er kommet til landet. De seneste uger har flere eksemplarer af den nye Kuga turneret rundt i landet, så de mange nysgerrige endelig kunne opleve den helt tæt på. Også i Bjarne Nielsens bilhuse, hvor der nærmest har været kølignende tilstande, da vi helt eksklusivt som nogle af de første kunne fremvise et eksemplar. Dog uden at folk kunne prøvekøre den, for den nye Kuga forventes først at være hos alle forhandlere og dermed klar til prøveture i begyndelsen af april.


Kugas design er imponerende skarpt og meget stilrent. Foto: bilguiden

Flot design – skarp pris

Årsagen til den massive interesse skal især findes i modellens skarpe og dynamiske design og opbygning. Det er en SUV med frihøjde og let indstigning, og det bejler i den grad til danskerne. Men den største årsag er formentlig prisen. Prisen for en Kuga Plug-in Hybrid begynder ved 270.090 kr. i en veludstyret Trend-udgave. Ford spår den mere sportslige ST-Line til at blive storsællerten.


Den store 8" touchskærm er standard, mens den imponerende digitale instrumentering er standard i ST-line. Foto: bilguiden

Elmotor giver 56 km på ren el

Kuga Plug-in Hybrid kommer med 2,5 liters benzinmotor der kombineret med en elmotor yder hele 225hk. Derudover er bilen født med automatgear. Batteriet er på 14,4 kWh og har en rækkevidde ved blandet kørsel på op til 56 kilometer. Det giver dig strøm nok til de fleste dagligdagsture, og har du mulighed for at lade på arbejdet, har du den dobbelte rækkevidde.

Du kan selv vælge, om du vil bruge strømmen på en gang, eller lade bilen veksle mellem el og benzin, så du kommer så langt på literen som muligt. Løber batteriet tør, slår bilen automatisk over på benzinmotoren.


Der er masser af plads på bagsæderne i Kuga og sæderne kan også køres frem og tilbage. Foto: bilguiden

Masser af udstyr

For bare 286.090 kr. får du i en ST-Line udstyr som klimaanlæg, fartpilot, opvarmede forsæder og forrude, stor 8” touchskærm, parkeringssensor for og bag, nøglefri start, 18” alufælge og 12,3” digital instrumentering. For bare 14.000 kr. kan du tilkøbe en X-pakke, der giver dig fuld LED-forlygter, sæder med dellæder og B&O lydsystem. Derudover kan du tilkøbe masser af andet lækkert ekstraudstyr.

Ford Kuga Plug-in Hybrid forventes klar til prøveture hos Bjarne Nielsen i begyndelsen af april. Med den stigende interesse anbefaler vi at få lavet et tilbud nu. Introduktionspriserne gælder til udgangen af marts. Du bør derfor også overveje at gøre ligesom over 1500 andre og forudbestille din nye Kuga allerede nu.BILGUIDEN - se alle vores anmeldelser, tips og tricks
Se flere anmeldelser fra vores motorjournalist på Youtube.Komplet oversigt og sammenlign
ANDRE MODELLER DER KUNNE FRISTE DIG

Alle Ford modellerne