BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Ford Kuga Plug-in Hybrid

Ford Kuga så dagens lys i 2008, og sendte dermed for alvor Ford ind på det europæiske og danske marked for kompakte SUV-modeller. Den høje bil kom til Danmark i 2020 i sin tredje generation og blev som prisstærk Plug-in Hybrid lynhurtigt en stor succes på landevejene i både Danmark og udlandet. Ford Kuga er også populær i USA, hvor den går under navnet Ford Escape. Også her er den en af de bedst sælgende modeller i sit segment.

Anmeldelse af Ford Kuga fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

Lever op til forventninger

Rigtig mange har forudbestilt den nye Kuga, inden de har set den i virkeligheden eller prøvekørt den. Derfor har der naturligt være en hvis spænding om hvorvidt den så kører, som den skal. Og det gør den! I denne ST-Line udgave med en minimalt sænket undervogn ligger bilen kontant på vejen. Samtidig sidder man med SUV-frihøjden yderst behageligt og med et rigtig godt udsyn. Selvom bilen er lavere end sin forgænger mærkes det ikke i praksis.

Kuga har et skarpt design og flotte detaljer i ST-Line udgaven. Foto: bilguiden

Automatgear imponerer

Mange har været spændt på den nye generation CVT-gear, og om det er blevet forbedret i forhold til de forudgående versioner, der godt kunne hoppe lidt rundt i omdrejningerne. Det gør den nye Kuga ikke, og gearskiftene i det nye e-CVT gear føles utroligt glidende. Også overgangen mellem benzin- og elmotor fungerer virkelig godt og mærkes nærmest ikke. 


Den store 12,3" digitale instrumentering kan designes på forskellige måder. Foto: bilguiden

Skarp pris med masser af udstyr

Ford Kuga Plug-in Hybrid er yderst skarpt prissat og en ST-line udgave fås til bare 296.000 kroner. Her tilvælger mange en X-pakke og så får bilen for 310.000 alt fra 18" alufælge, parkeringssensor for/bag, trådløs mobiloplader til 12,3" digital instrumentering, fuld LED forlygter, tonede ruder, sæder med dellæder og B&O-anlæg. 


Der er rigtig fint med plads på passagersæderne som også kan rykkes frem og tilbage. Foto: bilguiden

Masser af plads

Den nye Kuga er vokset i både længden og bredden og det mærkes i kabinen der er meget rummelig. Især på bagsæderne er der plads til selv de langbenede passagerer. Også bagagerummet på 621 liter kan rumme det meste oppakning eller en barnevogn. 


Interiøret i Kuga er klassisk Ford og minder meget om opbygningen i Focus og Puma. Foto: bilguiden

 
Bagagerummet i Kuga er rummeligt og kan sagtens klare en barnevogn og ferieoppakningen. Samtidig kan det udvides, hvis sæderne køres frem. Foto: bilguiden

 

Tidligere gennemgang af Ford Kuga fra Bilguiden - Vi Elsker Biler!

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

Den har allerede formået at blive blandt de absolut bedst sælgende biler på det danske marked - og roserne til den velkørende Ford Kuga vælter ned. Det er ikke kun brugerne, som er vilde med Ford Kuga - også de professionelle har kigget positivt i bilens retning. Herunder kan du læse nogle af de anmeldelser, som motorjournalister og testkørere har lavet omkring Ford Fiesta. Bemærk at anmeldelserne kan have forskellig dato, samt at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Den lige vej til flotte salgstal er kombinationen af en mellemstor SUV og plugin-hybrid-teknik. Det har Ford Kuga bevist efter et år, hvor den er kørt ind som den tredje mest solgte bilmodel Danmark."
  • "Ford Kuga er en bil, der imponerer. Den store SUV står på en komfortabel undervogn, der er yderst behagelig ved motorvejs- og landevejskørsel."
  • "Den helt nye Ford Kuga i plug-in hybrid udgaven sender gode signaler om, hvad vi kan vente os fremover. Den er ganske enkelt en god bil!"
    Der gives ikke score

Se nyheder om Ford i vores bilmagasin