Renault Austral Forfra

Det siger anmelderne om Renault Austral

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Renault Austral

Renault Austral er efterfølger til Kadjar og kom til Danmark i sommeren 2023. Den har et eksklusivt materialevalg, og interiøret minder om det, du kender fra Megane Electric. Austral er bygget på CMF-CD-platform fra Renault-Nissan-Mitsubishi Alliancen, som deles med fra biler som Nissan Qashqai, Renault Kangoo E-Tech Electric, Mercedes-Benz Citan og eCitan samt den nye Nissan Townstar.

VIDEO: Se Bilguidens gennemgang af Renault Austral

Renault Austral er en helt ny SUV fra det franske mærke. Men den kunne også have heddet Kadjar, for det er efterfølgeren for denne. Der er dog sket så meget nyt, især indenfor, at den sagtens kan bære et helt nyt modelnavn.

Austral er 451 cm lang. Det er blot et par cm længere end Kadjar. Til gengæld føles den mere rummelig på bagsæderne og du får 487 liter (15 liter mere end Kadjar) i bagagerummet. Bagsæderne forskydes hele 16 cm frem og tilbage, hvilket giver muligheden for at øge størrelsen på bagagerummet, hvis du f.eks. har børn eller kortbenede passagerer på bagsædet som godt kan undvære lidt af benpladsen.

Renault Austral Kabine

Kvaliteten af interiøret i kabinen har fået en gevaldig opfriskning og modernisering. Foto: Bilguiden 

Kun én mild hybrid motor

Renault har gjort det simpelt at vælge både motor og udstyrsniveau, for der kan kun vælges et. En 1.3 liters 158 hk benzinmotor (270 Nm) med mild hybrid-teknologi og 7-trins CVT-automatgear. Mild hybrid-delen består af ek mindre ekstra 12V-batteri som lades op ved regenerering fra bremsning og modsat hjælper til ved acceleration og kørsel under 80 km/t. Det medvirker til en lidt forbedret brændstoføkonomi og Austral er opgivet til at kunne 16,1 km/l ved blandet kørsel. Det er ganske pænt for en SUV i den størrelse og andre plug-in hybridbiler vil næppe kunne køre længere på literen, når først batteriet er opbrugt. Her er fordelen ved Austral også en lavere egenvægt på 1.546 kg.

Austral kører rigtig godt og gearet skifter blødt og glidende. Du får på trods af flere køreprogrammer (bl.a. Sport) ikke nogen racerbil, men der er fint med overskud til hurtige overhalinger og til at trække en trailer. Det er nemlig endnu en af Australs fordele at den kan trække op til 1.800 kg med bremser.

Renault Austral Bagfra

Austral er 451 cm lang og en ganske rummelig SUV med et bagagerum på 487 liter. Foto: Bilguiden

Veludstyret Techno-udstyrsvariant

Som med motoren er der altså kun en mulighed. Den er til gengæld yderst veludstyret. Techno er egentlig Renaults mellemste udstyrsniveau, men skindet bedrager. Modsat den elektriske lillebror Megane Electric får du nemlig ekstra udstyr som elektrisk forsæde med massage, varme i forruden og adaptiv fartpilot med som standardudstyr.

Derudover er udstyrslisten lang med bl.a. 19” alufælge, 2-zoners klimaanlæg, trådløs mobilopladning, Pure Vision LED-for- og baglygter, ambient LED-kabinebelysning i flere farver, delkunstlædersæder, varme i rattet, parkeringssensor for og bag med bakkamera, 12” førerdisplay og 12” multimedieskærm med Google Automotive og trådløs Apple Carplay og Android Auto.

Især infotainment-systemet fortjener stor ros, for det fungerer så utroligt glidende og intuitivt og højner kvalitetsfornemmelsen i kabinen helt vildt!

Renault Austral Bagsaede

Pladsen på bagsæderne er nok til selv langbenede passagerer. Bagsæderne kan forskydes med op til 16 cm og dermed give mere plads i bagagerummet. Foto: Bilguiden

5-stjerners sikkerhed

Austral har selvfølgelig fået 5 Euro NCAP-stjerner med standard sikkerhedsudstyr som den adaptive fartpilot, automatisk nødbremse, aut. nødopkald, vejbaneassistent, skiltegenkendelse med hastighedsadvarsel og tilpasning, kollisionsadvarsel og træthedsregistrering.

Du har også mulighed for at vælge ganske få pakker med ekstraudstyr. Udover en elektrisk bagklap og et panoramaglastag kan du tilkøbe en Pack Safety og Premium City, hvor du får automatisk nødbremse bag (Rear Emergency Brake), blindvinkelalarm (BLIS) og Occupant Safety Exit. Premium City kan kun tilvælge i samspil med Safety-pakken – den indeholder 360-graders parkering, parkeringsassistent og elektrisk foldbare sidespejle med hukommelse.

Renault Austral Infotainment

De to 12" skærme foran føreren med Google Automotive er et kæmpe kvalitetsstempel i den rummelige SUV. Foto: Bilguiden

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

I tvivl om Renault Austral er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "Bilens lange liste med sikkerhedssystemer omfatter bl.a. adaptive matrix-lygter."
    Der gives ikke score

Brugt Renault Austral? Find den her

Brugte biler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin