Nyheder fra bilens verden

Bilsalget i maj har - præcis som det var tilfældet i april - været en kende afdæmpet. Dette kommer i kølvandet på rekordsalget i første kvartal og ikke mindst marts, hvor der alene blev solgt 26.320 biler.

 

Efter de første fem måneder af 2019 ligger det samlede bilsalg således fortsat over sidste års niveau.

Der er blevet indregistreret 101.535 nye biler i år, hvilket er en stigning på 3,4 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev solgt 98.208 biler.

KIA PC1 mini

Overordnet set er markedet således stabilt, uagtet at der har været betydelige udsving de seneste måneder - både op og ned. Det skriver De Danske Bilimportører (DBI) i en pressemeddelelse.

Stigende efterspørgsel

Det er fortsat DBI's forventning, at der ved årets udgang er opnået et bilsalg, som vil have samme størrelsesorden som året forinden.

- Året har været præget af betydelige udsving. Udsvingene kan vi primært henføre til den potentielle stigning i afgifterne som truede i april, men som blev afværget, fortæller Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør hos DBI.

Han peger på, at der nu er faldet ro om sagen med afgifter, og at efterspørgslen samlet set er højere i år, sammenlignet med sidste år. 

- Det anser vi naturligvis som særdeles positivt, pointerer Gunni Mikkelsen.

Afgiftssnak gav opbremsning

19.074 har ifølge de foreløbige tal fået nummerplade på i løbet af maj. Det er lig med et fald på 15,4 procent i forhold til maj 2018, hvor der blev solgt 22.550 biler.

Umiddelbart anser vi alene det forhold, at der (for en del bilers vedkommende) var udsigt til en betydelig afgiftsstigning per 1. april, som udslagsgivende for de store variationer i årets bilsalg.

FRR mini

- Nu er der skabt fuldstændig ro på den front og vi ser et stabilt marked, som samlet set vil være på lidt højere niveau i forhold til 2018.

Clio indtager fin fjerdeplads

Volkswagen Polo har erhvervet sig en flot førsteplads med et samlet salg på 912 biler.

Citroen C3 er nummer to med et salg på 646 biler, mens Peugeot 208 indtager tredjepladsen med et salg på 536 biler. Lige efter - som nummer fire - kommer Renault Clio med 514 solgte enheder.

Månedens mest solgte bilmærke bliver igen Volkswagen med et salg på 3020 biler.

Sælger elbiler med lynets hast

Salgsudviklingen for de grønne biler er yderst positiv. Salget af elbiler i maj er steget markant over de seneste år.

I maj 2018 blev der solgt 76 elbiler, hvor der i maj 2019 er blevet solgt 422 elbiler. Det svarer til en stigning på intet mindre end 455 procent.

Antallet af solgte elbiler har i hele 2019 været højt og det forventes, at tallene bliver ved med at stige - og det samme kan siges om hybridbilerne.

Renault Zoe 2017 1600 39