UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Ford

Hvad enten man er til Ford eller ej, så er de fleste bil-elskere nok enige om, at Ford Mustang er en helt særlig model. Et ikon, om man vil. Forleden mødtes Ford Mustang-ejere fra hele Europa på et stykke asfalt i Belgien for at sætte en helt særlig rekord.

 

Der var eksemplarer fra samtlige Mustang-generationer, da Fords test-område i belgiske Lommel forleden lagde asfalt til en ny verdensrekord inden for den særlige disciplin, der hedder: Flest Ford Mustang-modeller i samme parade.

Den ikoniske sportsvogn blev lanceret i 1964 og er siden kommet i seks generationer - og den er nærmest mere succesfuld i dag end nogensinde.

Den hidtidige rekord var fra december 2017, hvor 960 Mustang'er samledes i mexicanske Toluca - men de skal til at stå markant tidligere op på den anden side af "dammen", hvis de vil hjemtage rekorden igen.

Kørte i uafbrudt konvoj

Hele 1326 Ford Mustang-eksemplarer fra hele Europa have nemlig taget rejsen til Fords testanlæg i Belgien. Og for at sætte den nye rekord blev de mange Mustang-biler kørt i en uafbrudt konvoj med højst 20 meter mellem hver bil.

1001 Mustangs11Der var fest og glade dage, da de hundredvis af Mustang-modeller og Mustang-ejere mødtes på et testanlæg i Belgien. Foto: Ford

Køretøjer og chauffører deltog også i en særligt koreograferet manøvre for at fejre, at Ford Mustang i år har 55-års jubilæum.

Man kan nyde video af dagen - der også omfattede en "fly-over" af en P51 Mustang. Det er det særlige kampfly, der gav sit navn til Fords ikoniske sportsvogn. Se videoen her.

Deltag i det næste rekordforsøg

Det vides ikke i skrivende stund, hvornår næste rekordforsøg bliver arrangeret - eller for den sags skyld hvor.

Men skulle du være blevet lun på tanken om at være med til en så historisk begivenhed, så er første træk naturligvis at investere i en Ford Mustang.

Lige dér kan Bjarne Nielsen hjælpe.

Læs mere om modellen her - og find detaljer her om FordStore i Esbjerg, hvor vi forhandler de sprøde sportsvogne.

1001 Mustangs07Det ser faktisk ret vildt ud - her hvor næsten samtlige 1326 Ford Mustang-modeller er kommet med på billedet. Foto: Ford