Volvo

Onsdag aften præsenterede Volvo deres første rene elbil nogensinde. Det bliver Volvo XC40, der går helt elektrisk.

Fra begyndelsen af 2020 vil besøgende på Volvos hjemmeside som det første blive spurgt: 'Vil du have en elektrisk bil eller ikke?' Svarer du ja, så har Volvo nu den første elbil klar til dig.

Volvo XC40 Recharge bliver både den første fuldelektriske Volvo og kommer også med et helt nyt infotainment-system, der er baseret på Google's operativsystem Android. 

Volvo første elbil bliver en XC40 som har fået undertitlen 'Recharge'. Foto: Volvo

Fem elbiler inden 2025

Over de næste fem år vil Volvo lancere en ny elbil hvert år. Det er Volvos ambition at over halvdelen af deres solgte biler verden over i 2025 skal være fuldt elektriske. Resten skal være hybrider. 'Recharge' vil være deres overordnede navn til alle de kommende modeller på ren el. 

- Vi har sagt det flere gange tidligere. For Volvo er fremtiden elektrisk, sagde administrerende direktør og CEO, Håkon Samuelsson på pressemødet onsdag aften. 

 

Volvo XC40 Recharge bliver med et helt nyt infotainment-system baseret på Googles Android styresystem. Foto: Volvo

Rækkevidden runder 400 km

Ifølge Volvo vil den nye XC40 Recharge kunne køre omkring 400 km (WLTP) på en opladning og vil have hele 408 hk. Den kan derfor køre 0-100 km/t på 4,8 sekunder. Batteriet vil på en superlader kunne oplades til 80 procent på 40 minutter. 

Volvo forventer en stor efterspørgsel på de nye elektriske modeller, og derfor vil Volvo fremadrettet tredoble produktionskapaciteten til elektriske biler. Allerede i 2020 forventer Volvo, at hver femte solgte model er en hybrid.

Der er fortsat ikke sat hverken priser eller endelig leveringsdato på den nye model. Men den vil komme på markedet i løbet af 2020.