288156 Volvo XC60 Recharge T8 AWD Thunder Grey

Det siger anmelderne
om Volvo XC60

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Volvo XC60

VIDEO: Se Bilguidens gennemgang af Volvo XC60.

Volvo XC60 er ultimativ svensk design, komfort og køreglæde. Den har siden den første udgave i 2008 været utrolig populær, og populariteten er kun steget med årene. Anden generation har nu tre år på bagen, men XC60 er stadig en yderst moderne og velkørende bil.

Den nye fortsætter, hvor den gamle slap og er Volvo's bedst sælgende model i verden, og er også kåret til Car of the Year. For den populære SUV er bare ren køreglæde, og det kan være helt svært at sætte ord på.

Selvom Volvo XC60 fra laveste udstyrsniveau Momentum har masser af lækkerhed, så vælger mange at gå hele vejen til højeste udstyrsniveau Inscription. XC60 er en bil i premiumklassen og med et vist prisskilt.
 

Volvo XC60 2018 1600 78

Man sidder højt og behageligt på bagsædet i XC60. Der er fint med plads til tre børn eller to voksne. Foto: bilguiden

 
Og på mange punkter er den drømmebilen, der giver dig masser af trækkraft, kørekomfort, luksus og rummelighed. Samtidig er et moderne og enkelt interiør med til at give dig en afslappende og eksklusiv køreoplevelse.

XC60 har det hele

Opskriften på Volvo XC60's succes er uden tvivl en kombination af SUV-højden samtidig med, at XC60 er rummelig nok til ferieoppakningen. Den bejler både til familien og parret, der vægter kørekomfort, masser af luft i kabinen og sikkerhed højt.

Selvom XC60 er en tung bil, så er den mindste motor med 190 hestekræfter og automatgear godt afstemt til bilen. Man mangler ikke kræfter i en overhaling og automatgearet reagerer hurtigt og responsivt.

XC60 fås med ikke mindre end otte forskellige motorer med alt fra 190 hk til 300 hk og firhjulstræk.
 

Volvo XC60 2018 1600 1E

Selvom XC60 har nogle år på bagen føles den som helt ny og moderne bil. Foto: bilguiden

 
XC60 fås også i en R-Design udgave, hvor der er lagt vægt på de sportslige detaljer, men det er ikke nogen racerbil. Savner du sportslige køreegenskaber kan du dog tilkøbe lidt ekstra motorkraft i form af en Polestar-optimering, der giver den lidt flere hestekræfter og moment.

Masser af plads

Bagagerummet i XC60 er i dybden på højde med de fleste mellemstore stationcars. Bagendens runde design gør dog, at der ikke er helt så meget plads i toppen som i bunden. Men så gør det jo heller ikke noget, at XC60 ser hæderlig ud med en tagboks, hvis du skal på skiferie.

Sidst men ikke mindst så er XC60 ligesom alle andre Volvo'er lig med masser af sikkerhed fra begyndelsen. Kun fantasien og pengepungen sætter grænser for, hvor sikker du vil føle dig bag rettet. Men uanset hvad tager Volvo førerpositionen.

Alt i alt er det ikke svært at forstå, hvorfor Volvo XC60 er en af Europas bedst sælgende luksus-SUV'er.

 

Volvo V60 Interior 12

MASSER AF ROSER. Den flotte Volvo V60 har fået fine anmeldelser og mange roser med på vejen fra bilanmelderne - både i Danmark og udlandet.

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

Volvo XC60 bliver af mange betragtet som en af smukkeste SUV-modeller på markedet. Den store firhjulstrækker har været en af de absolut bedst sælgende bilmodeller for Volvo gennem adskillige år - og den nuværende model er anden generation.

Den første Volvo XC60 kom på markedet i 2008, hvor den skulle have sin bid af kagen i et marked, der blot er vokset gennem den sidste del af 2000'erne og fortsat i 2010'erne.

Den nuværende bilmodel blev introduceret i 2017. Volvo XC60 er - også i den nye generation - en veritabel sællert, og er de seneste år blevet solgt i mere end 200.000 eksemplarer på verdensplan.
 

  • "Allerede før man sætter sig bag rattet, er stemningen i top. Med den nye XC60 lægger svenskeren sig på linje med de bedste i denne gruppe."
  • "Volvo-søstermærket Polestar hjælper med ekstra kræfter og en meget speciel undervogn til Volvo XC60."
    Der gives ikke score
  • "Volvo XC60 er en veldesignet og velkørende bil med en effektfuld motor. Køreegenskaberne er gode og behagelige."

Brugt Volvo XC60? Find den her

Brugte biler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin