Kia

KIA Stinger er i sig selv et helt forrygende stykke vogntøj, som bør tilfredsstille langt de fleste behov med sine 365 hestekræfter under hjelmen. Men en flok briter har alligevel formået at gøre KIA Stinger endnu mere voldsom.

 

365 omdrejningsvillige hestekræfter og et moment på 510 Newtonmeter burde være rigeligt for selv den mest eventyrlystne og fartglade racerkører.

Alligevel har en flok ingeniører foranlediget af KIA i Storbritannien (KIA Motors UK) pillet lidt ved den succesfulde sportsvogn, der så dagens lys tilbage i 2017.

KIA Stinger1

Et nyt luftfilter, et endnu mere sportsligt udstødningssystem samt en lang række andre modificeringer har således gjort, at briterne har eksekveret en KIA Stinger, der sadler hele 422 heste.

Et fantastisk køretøj

Også momentet har dermed fået et kraftigt nøk opad - fra 510 til 560 Newtonmeter, og det er altså noget, som kan mærkes.

Der er (naturligvis - fristes man til at sige) ikke tale om en model, som kommer til salg i forretningerne i hverken Storbritannien eller resten af verden - men det betyder jo ikke, at man ikke må nyde køretøjet.

Den skulle ifølge KIA Motors UK køre helt og aldeles fantastisk - og du kan læse mere om opsætningen af bilen her, ligesom du også kan se mange flere fotos på dette site. Og et lille filmindslag her.

KIA Stinger3

Den "almindelige" KIA Stinger kan du læse mere om her.