UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyheder fra bilens verden

Web skaaret BN

Stort bilhus modtager ærefuld arkitekturpris

Bjarne Nielsen A/S’ bilhus på Silkeborgvej i Herning har fået tildelt årets Bygningspræmieringspris af Herning Kommune.

I september 2013 åbnede Bjarne Nielsen A/S’ spektakulære bilhus på Silkeborgvej i Herning. Bilhuset byder på arkitektur, teknologi og muligheder langt ud over det sædvanlige.

Der er lagt et stor arbejde i at skabe et unikt bilhus, og det er derfor med stor stolthed at Bjarne Nielsen A/S modtager årets Bygningspræmieringspris fra Herning Kommune.

Bygningspræmeringsprisen gives til byggerier der skiller sig ud fra mængden.

Bilhuset i Herning rummer hele fire bilmærker under ét tag: Ford, Renault, Volvo og Dacia.

Har ikke været uden udfordringer
Det er ikke uden udfordringer at lægge så mange bilmærker i samme hus da hvert mærke har sine egne krav til indretning.

Alligevel er det lykkedes at skabe et hus med arkitekturen i højsædet, og give bygningen et kraftfuldt udtryk. Det er netop dette juryen bag årets pris har lagt vægt på i deres bedømmelse.

BN Herning new

Bilhuset ligger ved den vigtigste indfaldsvej til Herning og hos Bjarne Nielsen ønskede vi et anderledes bilhus, der samtidig skulle fungere som en markant arkitektonisk bygning.

Arkitekt-firmaet Krads fik til opgave at løse denne udfordring, og løsningen blev et rombeformet hus, der inddeles diagonalt i dels en udstillingsdel, dels en værkstedsdel.

Giver et spektakulært indkig
Facaden mod Silkeborgvej er beklædt med strækmetal, der på udvalgte steder giver indkig til udvalgte biler.

- Fra begyndelsen var det vores mål at gøre op med det traditionelle “akvarium” oversvømmet af biler. I stedet foreslog vi et dynamisk hus, der bevidst nedtoner kvantiteten og i stedet har fokus på enkelte kvalitative indkig til udvalgte biler. Et bilhus, der pirrer sine kunder og som samtidig kan opleves, når man kører forbi på Silkeborgvej - som en ny port ind til Herning, fortæller Mads Bay Møller, der er partner og arkitekt hos Krads.

Den rombeformede bygning spidser til i begge ender og peger ud i sine omgivelser.

Ønskede at formidle på ny måde
- Vores bygherre ønsker at formidle biler på en ny måde, hvor oplevelsen snarere end salget er i centrum, uddyber Mads Bay Møller.

Bygherren fik sit anderledes bilhus og Herning Kommune præmierer nu huset med Herning Kommunes Arkitekturpris 2014, og sender hermed et signal om, at de også er stolte over det nye bilhus.

Den diagonale inddeling af den rombeformede bygning giver maksimal facade mod Silkeborg og optimerer dermed muligheden for at betone formidlingen af udvalgte biler.

Hele denne facade består af en let konstruktion i et transparent strækmetal.

Den anden del adskiller sig med et mere robust materiale i massive betonelementer. Det er her værkstedet og administrationen er placeret.