UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyheder fra bilens verden

Den milde vinter med manglende is og sne har tilsyneladende fået flere til at droppe vinterdækkene i år. Det viser Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningens optælling af biler i januar. 

Hvor uge 4 i 2019 bød på snefald og en synlig påmindelse om, at det var allerhøjeste tid til at få vinterdæk på bilen, var uge 4 og 5 en hel del anderledes i år. Blæsende og regnfuldt vejr var det som ”dæktællerne” blev budt velkommen med over hele landet. Selvom 85 procent kørte på enten helårs- eller vinterdæk, så er der stadig omkring 390.000 bilister, der ikke har skiftet til vinterdæk, og det er ifølge dækforening alt for mange. 

- Den milde vinter og manglende sne har tilsyneladende fået en del bilister til at glemme omskiftningen mellem sommer- og vinterdæk, hvilket er en ærgerlig og en fejlagtig disposition, udtaler Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed i en pressemeddelelse.

- Når vejene er våde og kolde og i en periode, hvor det hurtigt kan skifte om til nattefrost og et tyndt lag is på vejene, er vinterdæk stadig det sikreste valg. Blot fordi landskabet ikke er dækket af et hvidt snelag, er der ingen grund til at undlade vinterdæk på bilen. Og skal man ud af landet, så er det stadig et krav at sikre køretøjet hos vores omkringliggende naboer, siger Volker Nitz.

100.000 varebiler stadig på sommerdæk, trods fremgang

Denne gang blev der også set på varebilerne, som sidst blev tjekket i 2016 og her var der trods alt godt nyt.

- Vi glæder os over, at andelen af varebiler på vinterdæk er steget i forhold til 2016-tællingen, men på trods af en stigning på 5 procent, så er der stadig plads til forbedring. Selv hvis vi tillægger andelen af varebiler på helårsdæk, kører stadig omkring 100.000 varebiler på sommerdæk i vinterhalvåret, oplyser Volker Nitz.

Fakta om dæktælling i januar 2020

Personbiler med vinterdæk: 80 % = ca. 2.076.000 biler
Personbiler med helårsdæk: 5 % = ca. 130.000 biler.
Personbiler med sommerdæk: 15 % = ca. 390.000 biler.
Varebiler med vinterdæk: 63 % = ca. 244.000 biler
Varebiler med helårsdæk: 13 % = ca. 52.000 biler.
Varebiler med sommerdæk: 24 % = ca. 95.000 biler.