Varebiler

De mange varebiler og kassevogne har - naturligvis, fristes man til at sige - deres helt egen kåring, som hedder International Van of the Year. Forleden blev det afsløret, at Ford Transit Custom vinder kåringen for anden gang. 

Ford gjorde rent bord, da årets internationale varebilspriser forleden blev uddelt i Lyon i Frankrig.

Den elektrificerede hybridudgave af Transit Custom blev kåret til International Van of the Year 2020 (IVOTY), mens Ford Ranger vandt International Pickup Award 2020 (IPUA).

De helt nye Transit Custom-modeller blev samlet udpeget som vindere af den prestigefyldte IVOTY-pris af en jury bestående af 25 varebilsjournalister fra 25 lande i Europa - heriblandt journalister Carsten Teiner, der blandt andet repræsenterer Lastbilmagasinet.

Lander snart i Danmark

Den nye Ford Transit Custom Plug-in Hybrid lander snart hos Bjarne Nielsens Ford Erhverv-forretninger fordelt over det ganske land.

Den forhjulstrukne hybridvarebil kan køre op til 56 kilometer på ren strøm (NEDC) og har en 92,9 kW elektrisk motor med et 13,6 kWh lithium-ion-batteri.

Fords 1,0-liters EcoBoost-benzinmotor fungerer dertil som såkaldt rækkeviddeforlænger og lader batteriet på ture, hvor elnettet og regenerativ bremsning ikke giver tilstrækkelig rækkevidde.

Kan rumme og fragte det samme

Transit Custom PHEV har samme nyttelast som den traditionelle Transit Custom-variant og en lastevolumen på 6 kubikmeter.

Den nye Ford Transit Custom Plug-in Hybrid forventes lanceret i Danmark i sommeren 2020.

Kåringen af Årets Varebil i Europa er foregået siden 1992, hvor det var Volkswagen Transporter T4, der kørte afsted med sejren. 

Ford er det mest vindende mærke

Ford har nu vundet IVOTY-titlen seks gange i alt - og faktisk er det anden gang, at Transit Custom tager titlen.

Med sejren indtager Ford nu førstepladsen i den samlede opgørelse over bilmærker, der har vundet IVOTY-kåringen. Citroën, Peugeot og Fiat deler andenpladsen med hver fem sejre.

Volkswagen har vundet fire gange, mens Iveco, Mercedes-Benz, Opel og Renault hver har vundet tre gange.

Læs mere om kåringen her.