Nyttig viden

Artikelindeks

Bjarne Nielsen kan i år fejre, at hans bilkoncern af samme navn runder de 30 år. Vi har tegnet et portræt i tre dele af grundlæggeren, der fortsat står i spidsen for en af landets største bilforretninger. Du kan læse tredje og sidste afsnit her. 

 

Læs første del af portrættet herLæs anden del af portrættet her. Og her kan du vinde en spritny Ford Fiesta...

(...)
- I 2015 fik jeg et tilbud om at overtage Bilernes Hus i Silkeborg, som på mange måder er en formidabel forretning. De tidligere ejere har bare haft svært ved at gøre det til en lukrativ forretning, og det er så det, som vi forsøger. Jeg synes bestemt, at jeg kan se nogle muligheder i Bilernes Hus, og jeg tror på succesen indtil det modsatte er bevist, fortæller Bjarne Nielsen.

Udvikling i stedet for afvikling

Sideløbende med Bjarne Nielsen-koncernen driver indehaveren også leasingselskabet LEASING DK, der tilbyder enhver form for leasing over hele landet.

Endelig er også selskabet Motorpoint en del af koncernen - her forhandles primært premium biler - altså biler i den mere eksklusive del af skalaen.

- Vi forsøger jo hele tiden at optimere forretningen, og det er i bund og grund ud fra devisen om, at hvis der ikke sker en udvikling, så er det lig med afvikling. Og det er ikke noget, som jeg er tilhænger af. Nogle gange kan det godt give god mening at lukke en forretning eller en virksomhed, men helt overordnet set vil jeg naturligvis hellere bygge op end rive ned, understreger Bjarne Nielsen.

På spørgsmålet om, hvor vidt der er nye opkøb i sigte, svarer koncernchefen undvigende, at han altid har snor i markedet, og at intet kan udelukkes.

- Og hvis der var, så var det jo ikke sikkert, at jeg ville fortælle om det her, påpeger den erfarne bilmand, der i virkeligheden er meget mere revisor og købmand, end han er bilsælger.

Nyder arbejdet og medarbejderne

- Men det er også en understregning af, at mit liv kunne have handlet om alt muligt andet end biler. Men jeg synes, at det er en spændende branche, og at selve det at handle biler er virkelig interessant. Det er jo mange forskellige typer af personale i sådan en koncern her. Bilsælgeren skal sælge en bil, mens mekanikeren helt oplagt skal service og reparere den. Og så er der lagerfolk, som har en helt tredje funktion. Det er på en måde flere brancher samlet i den samme branche, forklarer han.

På det private spor bor Bjarne Nielsen sammen med sin kæreste. Han er far til to voksne børn - og bedstefar til et enkelt barnebarn.

- Jeg nyder at tage på arbejde hver eneste dag, og det har jeg faktisk altid gjort. Det er en glæde at opleve, hvordan mine dygtige medarbejdere får tingene til at lykkes. Og så er det stadigvæk en stor fornøjelse at være med til at udvikle den virksomhed, som jeg åbnede for 30 år siden. Der er meget at gøre, og jeg har bestemt ingen planer om at drosle ned i tid foreløbig, fortæller Bjarne Nielsen.