Årets bil 2019

For kun anden gang i historien er en elbil blevet kåret som Årets Bil i Danmark. Det blev en kendsgerning onsdag aften, da danske motorjournalister valgte forhåndsfavoritten Tesla Model 3 som Årets Bil i Danmark 2020. 

Onsdag den 27. november 2019 blev det sidst på aftenen afsløret, hvilken bilmodel der er kåret til Årets Bil i Danmark 2020.

Og netop den bil, som på forhånd var udråbt til favorit, lykkedes i at holde hele vejen hen over målstregen.

Det blev nemlig den amerikanske elbil, Tesla Model 3, der vandt kåringen. Det er anden gang i historien, at en elbil vinder Årets Bil-kåringen.

På en flot andenplads kom Peugeot 208, mens BMW 3-serie levede op til modelnavnet og blev nummer tre. KIA XCeed blev nummer fire og BMW 1-serie nummer fem.

To modeller ud af 52 ialt

Tesla Model 3 er nummer 52 i rækken af Årets Bil i Danmark-vindere, men det er kun anden gang, at det er en elbil, der vinder.

Tidligere har Opel Ampera vundet, men ellers har motorjournalisterne haft svært ved at vende tommelfingeren op over for de elektrisk drevne modeller.

Den endelige stemmefordeling blev således:    
1. Tesla Model 3 166 stemmer
2. Peugeot 208 131 stemmer
3. BMW 3-serien 116 stemmer
4. Kia Xceed 105 stemmer
5. BMW 1-serien 82 stemmer

Priser til asiatiske bilmærker

Der blev også delt tre andre priser ud ved arrangementet, der løb af stabelen i FDM's hovedkvarter i Lyngby.

Innovationsprisen gik til Hyundai Nexo, der vandt for sin brint-teknologi

Køreglædeprisen gik til Toyota GR Supra, der vandt, fordi den er sjov og hurtig og slet og ret fed at køre.

Designprisen gik til Suzuki Jimny, fordi den beviser, at design ikke nødvendigvis handler om smukke linjer, men også om design, der giver glæde.