UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Årets bil 2019

Sæsonen for bilkåringer er gået ind, og nu er finalefeltet til Car of the Year 2020 fundet. Det består af syv bilmodeller, som 60 erfarne motorjournalister har valgt ud. En af dem skal erstatte Jaguar i-Pace som den europæiske Årets Bil. 

Der er gået en kende inflation i begrebet Årets Bil, fordi der de senere år er blevet født mange forskellige kåringer.

Især to bilkåringer skiller sig dog ud - det er Årets Bil i Danmark og Car of the Year. En af årsagerne er, at de har eksisteret i noget nær umindelige tider - en anden, at det er ganske seriøse organisationer eller sammenslutninger, der står bag kåringerne.

Årets Bil i Danmark - som vælger deres 2020-vinder onsdag den 27. november - har eksisteret siden 1969, og den europæiske pendant, Car of the Year, har en dåbsattest, hvor der står 1964 på.

Tre gengangere fra Årets Bil-finale

Nu har de 60 motorjournalister, som sidder i juryen ved Car of the Year, valgt et finalefelt bestående af syv bilmodeller ud.

Der er tre gengangere fra finalefeltet ved Årets Bil i Danmark: BMW 1-serie, Peugeot 208 og Tesla Model 3. Til gengæld har COTY-juryen ikke fundet plads til hverken BMW 3-serie eller KIA XCeed i deres finale.

Porsche Taycan Turbo S 2020 1600 72Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det - men det her er faktisk en elbil i form af Porsche Taycan. Foto: Porsche

Her er valget i stedet faldet på en spektakulær og spritny model fra Porsche, der kommer i elektrificeret udgave: Taycan. Desuden blev Ford Puma, Renault Clio og Toyota Corolla stemt ind i finalen.

Kan vinde for anden gang

Hvis den strømlinede Porsche Taycan skulle køre med den endelige sejr, så er det faktisk ikke første gang, at Stuttgart-fabrikken løber med laurbærrene.

Tilbage i 1978 blev en vis Porsche 928 stemt helt til tops ved Car of the Year. Foran BMW 7-serie og Ford Granada.

Faktisk er det kun BMW og Tesla, der - i fald en af dem vinder årets kåring - kan vinde en debutant-sejr.

Her er feltet af kandidater i finalen:

• BMW 1-serie
• Ford Puma
• Peugeot 208
• Porsche Taycan
• Renault Clio
• Tesla Model 3
• Toyota Corolla

De hidtidige vindere i Car of the Year kan du se her - og du kan læse meget mere om kåringen her.