UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyheder fra bilens verden

35-årige Michelle Vesterby er Danmarks bedste kvindelige triatlet. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at det lige er en Renault Scenic fra Bjarne Nielsen A/S, der er blevet hendes foretrukne køretøj. Altså næst efter jernhesten - og i nær fremtid barnevognen.

 

Hun er fuldtidsprofessionel triatlet og hun har et mål, der overskygger alt andet: Hun vil træde op på podiet ved Ironman World Championship på Hawaii, der er den mest ikoniske triatlonkonkurrence af alle. Og det er langt fra noget urealistisk mål, idet Michelle Vesterby tidligere er blevet både nummer fire (2015) og nummer seks (2016) ved netop den konkurrence.

Der er bare et enkelt lille aberdabei. 35-årige Michelle Vesterby er gravid, og venter om kort tid et drengebarn, som skal hedde Markus.

MichelleVesterby1 BN WEB

- Det er helt efter planen, at vi gerne ville have et barn, men det harmonerer selvfølgelig ikke helt fantastisk med ønsket om at dyrke sport på absolut topplan. Men jeg gør alt, hvad jeg kan, for at holde formen ved lige, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg kommer igen på den anden side af fødslen, fortæller Michelle Vesterby.

Har skiftet cyklen ud med Renault

Blandt andet på grund af den ventede familieforøgelse har Michelle Vesterby skiftet køretøj. I dag kan hun således ses bag rattet i en Renault Scenic fra Bjarne Nielsen A/S - en bil, der harmonerer godt med det at stifte familie.

Samtidig kan Michelle Vesterby fortsat få plads til alle sine remedier udi det sportslige, herunder et par racercykler, som jo er vigtige i kampen for at nå hurtigere igennem den samlede Ironman-distance på godt 225 kilometers svømning, cykling og løb.

- Selv om jeg er ved at være meget topgravid, så dyrker jeg motion hver eneste dag. Det er bare nogle lidt andre udfordringer, jeg kaster mig over lige for tiden, forklarer Michelle Vesterby, mens hun holder sin ene hånd på den runde mave.

Vesterby Goes Scenic1 BN WEB

Så sent som i november 2018, hvor Michelle Vesterby var gravid i 15. uge, deltog hun i en ironman-konkurrence i Mexico.

I nærkontakt med sin læge

- Jeg har både snakket med min læge og med min jordemoder, og de bekræfter begge to, at jeg ikke kan skade barnet ved at dyrke fysisk aktivitet på det niveau, udtalte hun på det tidspunkt til TV2.

Michelle Vesterby sørgede også for konstant at være i nærkontakt med sin læge før, under og efter løbet, så der var på intet tidspunkt fare på færde. Dog blev ironman-indsatsen obstrueret. En punktering i begyndelsen af cykel-distancen kunne den danske rekord-triatlet således ikke selv håndtere, og så måtte hun udgå af løbet, inden det for alvor var kommet i gang. 

- Bare lige for at give jer alle en opdatering, så er jeg okay. Dagen sluttede, da jeg fik en punktering, som jeg ikke kunne lappe (der er en første gang for al ting). Sådan er sport, skriver hun i et Facebook-opslag umiddelbart efter, at hun var udgået af Mexico-stævnet.

Vil hurtigt op på cyklen igen

I dag er Michelle Vesterby for længst retur i Herning og Danmark, og der er ingen stævner og konkurrencer i kalenderen lige foreløbig.

- Nu må vi jo se, hvordan det bliver, når jeg først har født. Men jeg satser da stærkt på, at jeg hurtigt kommer op på cyklen igen. Jeg er så heldig, at jeg har mange fantastiske mennesker omkring mig, som støtter mig i mine mål. Min mand selvfølgelig, men også den nære familie, hvor der er nogle kommende bedsteforældre, som hellere end gerne vil hjælpe til, forklarer Michelle Vesterby.

Vesterby Goes Scenic3 low BN WEB

Hun har en baggrund som kandidat i idræt fra Syddansk Universitet, men har siden 2012 været fuldtidsprofessionel. I den periode er hun blandt andet stillet til start hele syv gange ved Ironman World Championship på Hawaii - og har altså klare planer om mindst endnu en deltagelse.

Tager træningen med et stort smil

- Jeg elsker simpelthen at træne, og jeg nyder hver eneste dag, hvor jeg har mulighed for det. Og det har altid været vigtigt for mig, at man også har lysten til at gøre det her. Det har jeg, fortæller en storsmilende Michelle Vesterby, der nærmest har gjort det til sit kald at fremme glæden ved hård og intensiv træning.

Eksempelvis har hun sat projektet ”Keep Smiling Life” i søen - et træningsfællesskab, hvor fokus er lagt på triatlon og hver af disciplinerne svømning, cykling og løb.

- Projektet er ment som en inspiration for andre, som måske har svært ved at komme i gang. Jeg har lavet forskellige træningsprogrammer og har også skrevet en bog, der hedder ”Trintræning for kvinder”, fortæller Michelle Vesterby.

Hun glæder sig til at blive mor - men ser også frem til, at hun igen kan træne for fuld kraft.

Skal ramme topformen hurtigt

- Jeg tror egentlig ikke, at der kommer til at gå så lang tid, fra jeg har født til jeg igen er helt fit-for-fight, men det handler også om, at min krop jo er vant til den her hårde træning. Jeg har kompetente folk inde over, som har erfaring inden for dette felt, så jeg er ikke nervøs. Og jeg håber virkelig, at jeg kan komme i form hurtigt, så jeg kan komme med til Ironman World Championship på Hawaii, der foregår til oktober, understreger Michelle Vesterby, inden hun sætter sig ind i sin spritny Renault Scenic.

Vesterby Goes Scenic5 low BN WEB

Ud over at forberede sig på mor-rollen og træne så meget, som kroppen tillader det i gravid tilstand, så holder Michelle Vesterby fortsat en lang række foredrag og deltager i forskellige arrangementer.

- Jeg elsker virkelig at komme ud blandt folk, der helt naturligt er interesserede i det her med træning, kost og at sætte sig nogle store mål, som man så er fokuseret på at nå. Det er lige mig, fortæller hun.

Hun har termin i begyndelsen af maj 2019 - altså bare fem måneder inden den næste Hawaii-arrangement.

--

OM MICHELLE VESTERBY:

Michelle Vesterby er født og opvokset i Herning, og er i dag retur på den jyske hede efter flere år på Fyn. Den 35-årige triatlet har en fortid som elitesvømmer. I 2018 satte hun ny dansk rekord på Ironman-distancen, der består af 3800 meter svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb (maraton-distancen). Rekordtiden lyder på 8 timer, 45 minutter og 47 sekunder. Hendes store mål er fortsat at komme på podiet ved Ironman-konkurrencen på Hawaii, der regnes for det mest ikoniske triatlon-løb. Læs mere her.