UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE

Anmeldelser og test af Ford Fiesta

Ford Fiesta er en af de mest ikoniske modeller fra Ford, der lancerede bilen tilbage i 1976. Dermed er Ford Fiesta-navnet også et af dem, der har holdt ved i flest år - kun overgået af Ford Transit. Da Ford Fiesta blev introduceret, skete det blandt andet som et svar på den olie- og energikrise, der tog fart i midten af 1970erne. På det tidspunkt blev det særdeles aktuelt med et køretøj, der kunne køre langt på literen.

Den nuværende udgave er ottende generation, men trods den relativt høje alder, så er Ford Fiesta fortsat en attraktiv bilmodel, der bare bliver ved med at have en stor fanskare - og et køretøj, der konsekvent ligger i toppen af hitlisterne. Du kan få Ford Fiesta i et væld af forskellige udgaver.


Optaget: 2019-12-14 23:00:00 Den anmeldte bil: Ford Fiesta Titanium 2020


Ford Fiesta har i sin seneste udgave været på markedet i omkring to år. I 2019 er der frem til december solgt 3220 styk. Det er dermed fortsat en af de 15 mest populære biler i Danmark. Nu har Ford valgt at putte endnu mere udstyr i bilen til samme pris.  

Selvom Ford Fiesta ikke er en helt ny bil længere, så får du stadig en moderne og flot designet bil med markante led-positionslygter, der giver bilen et sporty udseende. Under motorhjelmen får du en Ecoboost motor, der seks gange har vundet titlen som Årets Internationale Motor. Og den giver også fiestaen den dynamiske kørekomfort som Ford er kendt for.

- Den er jo bare sådan en bil, der sætter smil på ens ansigt. Den griber bare fat i vejen, og du ved lige præcis hvad bilen gør ud fra styretøjet, og sammen med den meget positive gearkasse som ikke bare føles som en gryde at røre rundt i, så kan den bare et eller andet. Køreegenskaberne er bare i top, fortæller salgskonsulent ved Bjarne Nielsen Fordstore, Mads Bjerrum.

Dynamisk og støjsvag køreoplevelse

Mens køreegenskaberne i en Fiesta bliver rost til skyerne af bilanmelderne, så er det samtidig en støjsvag bil med sin 3-cylindrede motor. Alle Fiestaer har seks gear, og det gør den til et behageligt bekendtskab både i byen og på motorvejen. 

 
Kabinen i en Fiesta er med den store 8" touchskærm moderne og knapperne er begrænset til et minimum. Foto: bilguiden

Endnu mere standardudstyr

Som standard i den mest populære udstyrsversion Titanium, er bilen veludstyret med DAB+ radio, parkeringssensor bag, foldbare sidespejle, fartpilot og wifi-modem med app. Klimaanlæg er nu også standard og sammen med varme i forsæderne og forrude føler man i alt, at bilen har næsten alt, hvad man kan drømme om. 

Den luksuriøse og store 8” touchskærm med opdateret Sync 3 system er også standard og er med til at give Fiestaen en god kvalitetsfornemmelse.


Fiesta sporty ydre med LED-lygter både foran og bagpå passer godt til bilens dynamiske køreegenskaber. Foto: bilguiden

Langt på literen

Fiestaens brændstoføkonomi er ikke den bedste i klassen men tæt på. Efter de nye WLTP-målinger kører den omkring 17 km på literen, og det bestemt godkendt. Kører du meget i byen eller har en let fod på speederen, så kan du også komme endnu længere op. 

Rummelig minibil

Rummeligheden i Ford Fiesta er nok til de fleste. Den kan godt klare en familie på fire med en barnevogn eller fire voksne. 

Skal der også være plads til en uges oppakning eller kør-selv ferien, ja så bliver du nok gladere for at gå en klasse op og vælge en Ford Focus. For Fiesta har selvfølgelig også en grænse for, hvor meget den kan rumme.

Med den seneste udstyrsopgradering er Fiesta fortsat et rigtig stærkt kort i klassen for minibiler samtidig med at dens kørekomfort og dynamik giver konkurrenterne baghjul.


Der okay med plads til passagererne på bagsædet i Fiesta. Skal du på en længere køretur, vil passagerer med lange ben blive en smule presset. Foto: bilguidenBILGUIDEN - se alle vores anmeldelser, tips og tricks
Se flere anmeldelser fra vores motorjournalist på Youtube.

I tvivl om Ford Fiesta er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

"Et hit med fine køreegenskaber..."
(giver ikke score)
"Fiesta kører bare så godt..."
(giver ikke score)
"Klassens dynamiske spydspids..."
(giver ikke score)

Ford Fiesta fås i fire forskellige modelniveauer. Med en Trend får du en bil med det mest nødvendige udstyr, og har glæden af en meget appetitlig pris. Vil du gerne have lidt mere udstyr bør du overveje Titanium hvor du får Ford SYNC bluetooth i bilen. Det gør køreturen lettere, og er alle pengene værd.Komplet oversigt og sammenlign
ANDRE MODELLER DER KUNNE FRISTE DIG

Alle Ford modellerne