BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Ford Fiesta

Ford Fiesta er en af de mest ikoniske modeller fra Ford, der lancerede bilen tilbage i 1976. Dermed er Ford Fiesta-navnet også et af dem, der har holdt ved i flest år - kun overgået af Ford Transit. 

Den nuværende udgave er ottende generation, men trods den relativt høje alder, så er Ford Fiesta fortsat en attraktiv bilmodel, der bare bliver ved med at have en stor fanskare - og et køretøj, der konsekvent ligger i toppen af hitlisterne. Derfor var det heller ikke nogen overraskelse, at Bilmagasinet kårede Ford Fiesta til Bedste Minibil i 2019.

Anmeldelse af Ford Fiesta fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

 

Ford Fiesta har i sin seneste udgave været på markedet i omkring to år. I 2019 er der frem til december solgt 3220 styk. Det er dermed fortsat en af de 15 mest populære biler i Danmark. Nu har Ford valgt at putte endnu mere udstyr i bilen til samme pris.  

Selvom Ford Fiesta ikke er en helt ny bil længere, så får du stadig en moderne og flot designet bil med markante led-positionslygter, der giver bilen et sporty udseende. Under motorhjelmen får du en Ecoboost motor, der seks gange har vundet titlen som Årets Internationale Motor. Og den giver også fiestaen den dynamiske kørekomfort som Ford er kendt for.

- Den er jo bare sådan en bil, der sætter smil på ens ansigt. Den griber bare fat i vejen, og du ved lige præcis hvad bilen gør ud fra styretøjet, og sammen med den meget positive gearkasse som ikke bare føles som en gryde at røre rundt i, så kan den bare et eller andet. Køreegenskaberne er bare i top, fortæller salgskonsulent ved Bjarne Nielsen Fordstore, Mads Bjerrum.

Dynamisk og støjsvag køreoplevelse

Mens køreegenskaberne i en Fiesta bliver rost til skyerne af bilanmelderne, så er det samtidig en støjsvag bil med sin 3-cylindrede motor. Alle Fiestaer har seks gear, og det gør den til et behageligt bekendtskab både i byen og på motorvejen. 

Kabinen i en Fiesta er med den store 8" touchskærm moderne og knapperne er begrænset til et minimum. Foto: bilguiden

Endnu mere standardudstyr

Som standard i den mest populære udstyrsversion Titanium, er bilen veludstyret med DAB+ radio, parkeringssensor bag, foldbare sidespejle, fartpilot og wifi-modem med app. Klimaanlæg er nu også standard og sammen med varme i forsæderne og forrude føler man i alt, at bilen har næsten alt, hvad man kan drømme om. 

Den luksuriøse og store 8” touchskærm med opdateret Sync 3 system er også standard og er med til at give Fiestaen en god kvalitetsfornemmelse.


Fiesta sporty ydre med LED-lygter både foran og bagpå passer godt til bilens dynamiske køreegenskaber. Foto: bilguiden

Langt på literen

Fiestaens brændstoføkonomi er ikke den bedste i klassen men tæt på. Efter de nye WLTP-målinger kører den omkring 17 km på literen, og det bestemt godkendt. Kører du meget i byen eller har en let fod på speederen, så kan du også komme endnu længere op. 

Rummelig minibil

Rummeligheden i Ford Fiesta er nok til de fleste. Den kan godt klare en familie på fire med en barnevogn eller fire voksne. 

Skal der også være plads til en uges oppakning eller kør-selv ferien, ja så bliver du nok gladere for at gå en klasse op og vælge en Ford Focus. For Fiesta har selvfølgelig også en grænse for, hvor meget den kan rumme.

Med den seneste udstyrsopgradering er Fiesta fortsat et rigtig stærkt kort i klassen for minibiler samtidig med at dens kørekomfort og dynamik giver konkurrenterne baghjul.

Der er okay med plads til passagererne på bagsædet i Fiesta. Skal du på en længere køretur, vil passagerer med lange ben blive en smule presset. Foto: bilguiden

Ford Fiesta 2017 1600 B8

EN RULLENDE SUCCES. Den smarte Ford Fiesta har altid høstet rigtig gode salgstal - både i Danmark og Europa. Bilen er blandt de bedst sælgende modeller herhjemme.

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

Det virker ikke særligt sandsynligt - men skulle du fortsat være i tvivl om, hvor vidt Ford Fiesta er en bil for dig, så kan du herunder læse nogle af de anmeldelser, som motorjournalister og testkørere har lavet omkring Ford Fiesta. Bemærk at anmeldelserne kan have forskellig dato, samt at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

  • "Det handler om rendyrket, rå køreglæde, og i den sammenhæng er Fiesta ST nærmest billig."
  • "Det er grundlæggende en dejlig oplevelse at køre i Ford Fiesta. Bilen styrer glimrende, og den har generelt set gode dynamiske egenskaber på de små, snoede landeveje."
  • "Ford Fiesta ST-Line er en bil, man tager på. Man er i direkte kontakt med forhjulene gennem styretøjet, der, som nævnt, er kontant og præcist."
    Der gives ikke score

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin