Årets bil 2019

Det årlige forårs-motorshow i Geneve, der skulle åbne torsdag den 5. marts, er blevet aflyst i ellevte time på grund af ”force majeure”. Regeringen i Schweiz har forbudt forsamlinger med mere end 1000 personer. 

Inden for bilverdenen er der for alvor tre biludstillinger, der tæller i bogen. Den ene foregår hvert år i marts og kaldes Geneva International Motorshow - mens de to andre foregår i efteråret i henholdsvis Paris (lige år) og Frankfurt (ulige år).

Tidligere på året kom det frem, at Frankfurt-messen, der også kaldes IAA, er lukket og slukket for sidste gang.

Denne beslutning kom bag på mange - men der blev dog åbnet for, at IAA kan fortsætte i andre tyske byer.

Mange premierer må udsættes

Nu er der så kommet frem, at Geneva International Motorshow - der ellers er et mekka af verdenspremierer på spritnye biler - bliver aflyst.

Den store bilmesse, som foregår et langt stenkast fra lufthavnen i den driftige svejtsiske by, må ikke slå portene op, idet regeringen i alpelandet har besluttet, at offentlige sammenkomster med mere end 1000 deltagere skal forbydes på grund af den tilsyneladende latente Corona-situation.

Geneva International Motorshow skulle være løbet af stablen fra torsdag den 5. marts - og allerede mandag den 2. marts var en lang række arrangementer og events på programmet.

Blev aflyst med meget kort varsel

Der plejer således at være åbent for presse- og branchefolk to dage inden den officielle åbning - men det bliver altså ikke til noget i denne omgang.

Det er altså med meget kort varsel, at udstillingen er blevet aflyst, og man må antage, at mange bilimportører allerede har været godt i gang med at bygge messestande op, ligesom der givetvis er booket masser af hotelværelser, biltransporter og flybilletter.

Da aflysningen sker som et led i ”force majeure”, er det langt fra givet, at de mange deltagere bliver kompenseret for deres udgifter. Se den officielle udmelding fra messens hjemmeside her.

Præsentationer vises på nettet

Dette års udgave af Geneva International Motorshow var ellers den 90. udstilling i rækken - og der var lagt op til flere interessante bilnyheder.

Vi skulle blandt andet have set helt nye udgaver af Audi A3, Hyundai i20, Seat Leon samt en lang række af andre enten helt nye eller faceliftede bilmodeller.

I stedet kommer disse præsentationer i udstrakt grad til at foregå via internettet.

Kåringen af Car Of The Year 2020 - eller Årets Bil i Europa - bliver ligeledes offentliggjort via en live-transmission.