Mazda Cx5 Forfra

Mazda CX-5 stråler af luksus både ude og inde

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Anmeldelser og test af Mazda CX-5

Mazda CX-5 er en af de yngre modeller i den japanske fabrikants portefølje. Den store SUV - eller crossover, om man vil - har lige siden lanceringen i 2012 været en af de mest populære modeller i sit segment. Det var i øvrigt også med denne model, at Mazda introducerede den siden hen så populære SkyActive-teknologi, som blandt andet sikrer en bedre brændstoføkonomi.

På trods af sin unge alder kom Mazda CX-5 allerede i 2017 i anden generation, med et endnu mere skarpt og Mazda-tro design. Den store bil, der naturligvis også kan købes med firhjulstræk, er det oplagte valg for børnefamilien, der gerne vil have godt med albuerum.

Gennemgang af Mazda CX-5 fra "Bilguiden - Vi elsker biler".

 

Mazda CX-5 er mærkets største SUV. Og samtidig så er den utrolig luksuriøs og bare lækkert samlet. CX-5 har samtidig plads til hele familien. 

CX-5 er en rummelig og utrolig velbygget SUV, der appellerer til den pladskrævende familie, som vægter kørekomfort for både store og små højt. Samtidig fås den med kraftige motorer, der giver den trækkraft til at slæbe campingvognen eller traileren med lethed.


Kabinen i CX-5 udstråler masser af luksus med læderindtræk og detaljer og få knapper. Foto: bilguiden

Udpræget luksus

Når man sætter sig ind i CX-5, sidder man bare utrolig godt. I denne Optimum-udgave får man følelsen af udpræget luksus med masser af læder, lækre detaljer og knapper der klikker på den helt rigtige måde.

Og lækkerheden stopper ikke ved sæderne. Du kommer nemlig heller ikke til at savne udstyr. Optimum-udgaven er proppet med alt, hvad du kan ønske dig af teknik og sikkerhedsudstyr. Adaptiv fartpilot, bakkamera, parkeringssensorer, aktiv nødbremse, vejbaneassistent, skiltegenkendelse og fuld læderkabine er bare nogle af udstyrs-krydserne.

Kan du nøjes med lidt mindre så er den billigere udstyrsvariant Vision også utrolig godt udstyret med den store touchskærm, klimaanlæg, fartpilot, parkeringssensor for og bag, Full led lygter og sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse.


Mazda CX-5 er en voksen SUV med masser af plads til både familie og oppakning. Og så ser den bare godt ud. Foto: bilguiden

Masser af power og plads

Mazda CX-5 fås både med firehjulstræk og masser af motorkræfter til en campingvogn på op til 2100 kg. Og så er det en voksen SUV med alle de fordele, der følger med af plads og rummelighed på både bagsæderne og i bagagerummet. Det er ikke klassens største, men det er rigeligt til de fleste.


Der er plads til langbenede voksne og med varme i bagsæderne og luftdyser har man det godt som bagsædepassager. Foto: bilguiden 

Enkelhed i interiør og design

Mazda har fokus på et enkelt men skarpt design, og at man som fører ikke bliver forstyrret af blinkende knapper og kan betjene bilen, så det tager mindst muligt opmærksomhed fra vejen. Det er multifunktionsknappen ved armlænet et godt eksempel på. Fra den såkaldte HMI-commander kan du således styre alt på skærmen, mens du kører og hviler armen på det lækre armlæn.

Vær forberedt på at blive fristet, når du tager en prøvetur i Mazda CX-5.

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

I tvivl om Mazda CX-5 er den rigtige for dig? Vi har samlet anmeldelser af bilen her. Bemærk at anmeldelser kan have forskellig dato og at bilen kan være blevet opgraderet siden anmeldelsen.

 

  • "På den positive side opleves den som en harmonisk bil fra første perfekte gearskifte. Som i andre SUV’er sidder du højt, har godt udsyn og let ind- og udstigning."
  • "Det er en designmæssigt yderst vellykket bil, hvor former og linjer går op i en højere enhed. "
    Der gives ikke score
  • "Den store Mazda-test: Den nye udgave er både smukkere og mere støjsvag end forgængeren."
    Der gives ikke score

Brugt Mazda? Find den her

Brugte biler

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin