Køb en af de 1 nyere brugte DS, som vi har til salg

Slægtskabet med Citroën er ikke til at komme uden om - og det er DS-mærket bestemt heller ikke ude på. Mærket udspringer således fra den klassiske franske bilproducent, og blev grundlagt som et brand-i-brandet tilbage i 2009. DS-navnet refererer til den legendariske Citroën-model af samme navn, der rullede fra 1955 til 1970.

I 2015 blev DS "sit eget" mærke på samme måde, som man kender det med eksempelvis Toyota og Lexus. DS markedsføres som et selvstændigt mærke, men bliver i høj grad fortsat forhandlet - i det mindste i Danmark - for en række Citroën-forhandlere.

I dag er mærkerne splittet op i rene Citroën-modeller og rene DS-modeller. DS bliver ofte betragtet som en forkortelse for "different spirit" eller "distingtive series" - men har altså rod i Citroën DS-køretøjet. 

DS og Citroën er en del af Groupe PSA - og forhistorien er, at Peugeot i 1974 løbende overtog Citroën, der var nødlidende. Det blev startskuddet til et stort konglomerat, der siden kom til også at rumme Opel og Vauxhall. I 2021 fusionerede Groupe PSA med italienske FCA Group, der blandt andet rummer Fiat og Jeep - og resultatet blev koncernen Stellantis.

Som følge af fusionen driver Stellantis hele fjorten bilmærker, heraf fem fra Groupe PSA (Citroën, DS Automobiles, Opel, Peugeot og Vauxhall) og ni fra FCA (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati og Ram). Årligt sælger Stellantis-koncernen over 7 millioner biler og antages at være verdens fjerdestørste bilproducent efter Toyota Motor, Volkswagen Group og Renault/Nissan.

1 BILER
Viser nu 1 af 1 biler

Se hele vores udvalg i brugte DS

Alle brugte biler til salg netop nu