Ford

Den er en af filmhistoriens mest episke biljagter - den 10 minutter lange sekvens i filmen ’Bullitt’ fra 1968 med Steve McQueen bag rattet i en Ford Mustang GT Fastback fra samme år. Nu er den nye specialudgave Mustang Bullitt landet hos Bjarne Nielsen FordStore i Esbjerg - og snart kan den blive din.

 

Ford Mustang er i sin selv en helt særlig bilmodel, som har fans over hele verden. Faktisk er modellen blevet produceret i mere end 10 millioner eksemplarer, hvilket du kan læse mere om her. Og nu er en endnu mere spektakulær udgave landet hos Bjarne Nielsen FordStore i Esbjerg. 50 years of history 888x500

Specialudgaven hedder Ford Mustang Bullitt, og den fejrer filmen "Bullitt"'s 50-års jubilæum. Den er udstyret med en optimeret version af Fords 5-liters V8-motor, der leverer hele 460 hestekræfter og et imponerende moment på 529 Newtonmeter. 

- Intet indkapsler Mustangs ånd og begejstring på samme måde som den fantastiske biljagt i "Bullitt". Den nye Mustang Bullitt giver smæk for skillingen med endnu flere hestekræfter og topmoderne teknologi, samtidig med at den - ligesom Steve McQueen - oser af underspillet coolness, fortæller Steven Armstrong, der er topchef hos Ford Europa.

Overflod af eksklusive detaljer

Den nye model kommer i samme klassiske Dark Highland Green-farve, som originalen gjorde for 50 år siden. Den fås også i Shadow Black. Specialmodellen er desuden udstyret med 19 tommer klassiske Torq Thrust-fælge og sportsrøde Brembo-bremsekalibre. bullitt 02

Indvendigt er dens Recaro-sportssæder betrukket med grønne syninger, mens en individuelt nummereret plakette pryder passagersiden foran. Også en hvid, billardkuglelignende gearknop tipper hatten til modellen fra 1968.

Specialudgaven kommer derudover med Fords nye 12 tommer digitale LCD-instrumentpanel og et eksklusivt lydanlæg fra danske B&O, der blæser intet mindre 1000 watt gennem 12 kraftige højttalere.

Mere råstyrke og et V8-brøl

Mustangs muskuløse V8-motor er baseret på Fords 5-liters V8’er, som i specialudgaven er forstærket med nyt induktionssystem og indsugningsmanifold. Disse forhold giver motoren bedre luft- og benzintilførsel og mere råstyrke.

En speciel rev-matching-teknologi i bilens 6-trins manuelle gearkasse anvender motorens elektriske kontrolsystem til midlertidigt at øge hastigheden, når der geares ned. Dette gør gearskift hurtigere og blødere og afgiver en omdrejningslyd, der går lige i nakkehårene. bullitt 04

Når man sætter sig ind den nye Ford Mustang Bullitt, mødes man tilmed af en unik velkomstskærm, der erstatter det velkendte ponylogo med et billede af selve bilen. Andre features, der ligeledes gør honnør til McQueen-modellen fra dengang, omfatter blandt andet diskrete kromdetaljer omkring den unikke sorte frontgrill, som er helt uden emblemer.

To modeller var med i filmen

Ford Mustang Bullitt blev for første gang vist frem i Europa denne sommer. Det skete i forbindelse med Goodwood Festival of Speed i England.

Filmen "Bullitt", som havde premiere 17. oktober 1968, havde faktisk to identiske Mustang GT Fastbacks med i filmen, som efter optagelserne gik hver sin vej. Bilen, som Steve McQueen kørte i filmen, blev solgt til en privat køber, mens den anden bil, som blandt andet blev brugt til filmens mange stunts, blev sendt til skrot.

Du kan se biljagten fra den ikoniske 1968-film "Bullitt" her. Hvis du vil se, hvordan en Ford Mustang Bullitt klarer den legendariske motorcykel-strækning på Isle Of Man, så kan du se det her. Det er ret vildt.

Sean Kierman ejer i dag førstnævnte Mustang, som han har arvet fra sin far, Robert, der købte bilen i 1974. For at opfylde familiens drøm om at vise den berømte bil frem tog Sean kontakt til Ford.

Originalen vist frem på bilmesse

Sammen med den nye Mustang Bullitt blev originalen for første gang fremvist på den internationale biludstilling i Detroit samt Geneve Motor Show, inden den kom til England og deltog i Goodwood Festival of Speed.

Ford Mustang Bullitt fås fra 794.375 kroner - og du kan læse mere om modellen her. Hvis du er interesseret i at få fingrene i den fantastiske Ford, så kontakt Bjarne Nielsen FordStore i Esbjerg her.

Du finder andre udgaver af Ford Mustang her - og er du mere til en bedre brugt bil fra Ford, så har vi også et udvalg af dem her.

bullitt 01