Renault5old1

Renault 5 kåret til årets konceptbil

Renault 5, der bliver en en helt ny udgave af den ikoniske forgænger, har nu fået titlen som Concept Car of the Year. Bilen kommer på markedet i 2024.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Den er vist det, man kalder en neck turner – den lille gule Renault 5 prototype. Og det i sådan en grad, at den netop har vundet titlen – Concept Car of the Year.

Nogle gange er et design bare så ubestridt fedt, at det slet ikke står til at diskutere. Og diskutere, det kan man slet ikke, når talen falder på Renault 5 Prototype. En jury bestående af designchefer fra verdens førende bilmærker pegede på Renault 5 prototype som Årets Konceptbil i Car Design News.

Renaults designteam har med den nye Renault 5 skabt en bil, der har klare designmæssige og funktionelle ligheder med den originale og ikoniske Renault 5, der i to forskellige generationer sammenlagt var på markedet fra 1972-1996.

Ligesom den oprindelige er Renault 5 Prototype en kompakt bil og en bil, der sender en af Renaults tidløse favoritter ind i fremtiden som 100 procent elbil.

Renault5old2

Selvom den nye Renault 5 er noget større end dens ikoniske forgænger, så kan man tydeligt se dens ophav i prototypen. Foto: Renault

Prototype er tæt på endeligt design

Renault 5 Prototype blev hædret som Concept Car of the Year i stærk konkurrence med andre bilmærkers konceptbiler.

Hos Renault var Gilles Vidal – VP for Renault Design - naturligvis beæret over hæderen.

- Vi er ekstremt stolte. Og vi er ekstremt stolte over, hvordan Renault 5 Prototype er blevet modtaget – både af pressen og af almindeligt interesserede bilkøbere. Når Renault 5 står klar til salg i 2024 vil over 90 % af det udvendige design derfor være identisk med denne prototype, sagde Gilles Vidal i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Renault Iaa Mobility Copie 1200X510

Ifølge Renault så er Prototypen af Renault 5 op til 90% lig den udgave, der kommer på markedet som elbil i 2024. Foto: Renault

Også en prestigefyldt pris til Renault Morphoz

På Festival International Automobile, der blev afholdt for 36. gang, vandt Renaults banebrydende konceptbil, Morphoz, også den såkaldte Creative Experience Award.

Renault Morphoz er en futuristisk bil, der viser Renaults visioner for fremtidens individuelle, men delte mobilitet på den anden side af 2025.

Den er bygget på CMF-EV-platformen, der kendetegnes ved at være en platform til elektriske biler, der tilbyder en lang række fleksible løsninger, når det gælder batteristørrelse, rækkevidde og ikke mindst fleksibel indretning.

Bag prisen står en jury bestående af eksperter og aficionados fra både motorsport, arkitektur, design, mode, kultur og medier. På Festival Automobile International hyldes de mest bemærkelsesværdige og fantastiske projekter fra året, der er gået.

Renault Morphoz1

Renault Morphoz er en konceptbil der skal vise noget af det design, som Renault vil tage med videre i deres bilmodeller fra 2025 og frem. Foto: Renault

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin

Bilmagasin