Volvo C40 Recharge 9

Volvo C40 Recharge koster under en halv million kroner

Nu har Bjarne Nielsen åbnet for salget af Volvo C40 Recharge, den første fuldelektriske crossover fra den svenske producent. Samtidig er der også sat pris på vidunderet, som kommer til at koste lige under 460.000 kroner i den billigste udgave.

JW2
Jesper Werge
·

Volvo Cars har netop åbent for salget af den fuldelektriske crossover-model Volvo C40 Recharge, som blandt andet kan bestilles via Bjarne Nielsens tre Volvo-afdelinger i henholdsvis Herning, Køge og Esbjerg. Samtidig er der også sat pris på vidunderet, som kommer til at koste lige under 460.000 kroner i den billigste udgave.

Volvo C40 Recharge giver kunderne mange af fordelene ved en SUV, men med et lavere og slankere crossover-design. Bilen er baseret på den skalerbare Compact Modular Architecture-platform (CMA), som XC40 også er bygget på.

Volvo C40 Recharge er den første Volvo-model, som kun bliver tilgængelig i en fuldelektrisk udgave.

Modellen lanceres med et højt udstyrsniveau og Volvo inkluderer blandt andet service, udvidet garanti og Plugsurfing abonnement i prisen. Volvo har opgraderet den samlede pakke på både C40 og XC40 Recharge betragteligt.

Inkluderet i købsprisen giver Volvo kunden 3 års service, udvidet garanti på 3 år, vejhjælp samt 1 års fri opladning via Volvos europæiske aftale med Plugsurfing/Ionity. Med Volvos servicepakke får kunderne et bekymringsfrit ejerskab med mest muligt inkluderet i prisen og lavere forbrugsomkostninger.

Køb online eller via et bilhus

Kunderne kan vælge mellem at bestille bilen direkte på internettet selv eller få hjælp hos en autoriseret Volvo-forhandler - eksempelvis en af Bjarne Nielsens tre Volvo-bilhuse i Esbjerg, Herning og Køge. 

Volvo C40 Recharge 5

Den kommende elbil fra Volvo forsøger ikke at løbe - eller køre - fra de klassiske smukke Volvo-linjer i designet. Foto: Volvo Cars

Volvo har reduceret kompleksiteten i produkt-udvalget og tilbyder de bedste og mest populære udstyrsvarianter på C40. Volvo C40 Recharge bliver lanceret med Pro pakken, som er det højeste udstyrsniveau man kan få i Volvos elbiler.

Af udstyr kan nævnes at C40 Recharge leveres med varmepumpe, adaptiv cruise control, pilot assist, BLIS (blind spot information system), elektrisk førersæde, tågelys, pixel teknologi, induktiv oplader, panorama soltag, elektrisk passagersæde, opvarmet rat og sæder både foran og bagved, 360-graders parkeringskamera og premium lydanlæg fra Harman Kardon som standard. Find mere information om selve modellerne her.

Startprisen på C40 Recharge er 459.080 kroner inklusiv Pro pakken. Priserne på privatleasing begynder ved 4895 kroner per måned - men selve beskatningsprisen på en Volvo C40 Recharge Pro er i omegnen af 432.000 kroner.

Volvo C40 Recharge produceres på Volvo Cars' fabrik i belgiske Gent. Det er planlagt, at de første biler leveres i første kvartal af 2022.

Volvo C40 Recharge 6

Designet på den kommende elbil fra Volvo viser, at der er kælet for de genkendelige detaljer. Foto: Volvo Cars

Må trække op til 1800 kilo

Ligesom Volvo XC40 Recharge Twin, så har Volvo C40 Recharge to motorer - en i front og en i bag. Desuden kommer modellen med firhjulstræk (AWD) som standard.

De to elmotorer giver en samlet effekt på 408 hestekræfter og et moment på 660 Nm. Bilen går fra 0 til 100 kilometer i timen på 4,9 sekunder. Topfarten er som i alle nye Volvo-modeller begrænset til 180 km/t af sikkerhedsmæssige hensyn.

Batteriet i C40 Recharge er på 78 kWh med en estimeret rækkevidde på 420 kilometer baseret på WLTP normen. C40 Recharge kommer med mulighed for AC-lading op til 11kW og DC-lading op til 150kW.

Det bliver muligt at bestille C40 Recharge med anhængertræk. Den tilladte trækvægt er på 1800 kilo. 

Der er flere elbiler på vej

Med Volvo C40 Recharge og Volvo XC40 Recharge Twin har Volvo Cars præsenteret sine to første elbiler. Planen er at lancere en elbil om året de næste 5 år. Næste planlagte lancering er næste generation af XC90, som vil komme i en fuldelektrisk udgave næste år . Det har vi tidligere skrevet om her på sitet.

Allerede i 2025 er Volvo Cars’ målsætning at halvdelen af det globale salg skal bestå af fuldelektriske biler, mens resten skal være hybrider. Inden udgangen af 2030 vil Volvo være et rent elektrisk bilmærke.

Volvo C40 Recharge 4

Rækkevidden er opgivet til 420 kilometer baseret på WLTP-normen. Foto: Volvo Cars

- Volvo C40 Recharge repræsenterer fremtiden for Volvo og viser vejen frem. Den er fuldelektrisk, skal udbydes online og skal være med hurtig levering til kunderne. Det har aldrig været mere attraktivt at køre i en ny Volvo, udtaler Sarka Fuchsova, der er administrerende direktør for Volvo Car Denmark. 

En model med et helt unikt design

- Volvo C40 Recharge er en bil, der symboliserer elektrificering og leverer varen fuldt ud. Det er et virkelig attraktivt produkt for folk, der er på udkig efter en SUV’s praktiske aspekter kombineret med et mere moderne udtryk, påpeger Robin Page, designchef hos Volvo Cars. 

Volvo C40 Recharge er bygget på samme platform som XC40 og giver samme følelse af styrke og karakter som sin søster, men tilføjer samtidig et atletisk og let udtryk.

Denne idé med at gå nye veje med noget velkendt afspejles i individuelle detaljer: Thors Hammer-signaturforlygterne forstærkes med nye pixel-LED-pærer, som automatisk tilpasser sig lysforholdene og tænder og slukker uafhængigt for at optimere lysmønsteret.

De lige så karakteristiske lodrette baglygter er nu segmenteret, hvilket viser den tekniske udfordring med at udvide én stor lampe langs taglinjen, samtidig med at der skabes et moderne bud på et klassisk design.

Volvo C40 Recharge 7

Thors Hammer-signaturforlygterne forstærkes med nye pixel-LED-pærer, som automatisk tilpasser sig lysforholdene og tænder og slukker uafhængigt for at optimere lysmønsteret. Foto: Volvo Media

Inde i bilen møder C40 Recharge kunderne den høje sædeposition, som mange efterspørger i en moderne bil. Bilen kommer med et udvalg af farve- og interiør muligheder, som er unikke for C40. C40 er den første Volvo-model, der kommer uden lædersæder og indtræk.

Fed infotainment fra Google

Som i XC40 Recharge kommer C40 Recharge med Volvo Cars’ nye infotainment-system som er udviklet sammen med Google og baseret på Android Automotive. Infotainment-systemet giver Volvo kunder adgang til applikationer og tjenester som Google Maps, Google Assistant og Google Play Store.

C40 Recharge kommer med indbygget SIM-kort og leveres opkoblet til internettet. Volvo tilbyder ubegrænset data og C40 vil kunne modtage over-the-air opdateringer (OTA), som giver ejeren ro til selv at kunne opdatere bilen, når dette ønskes, uden at skulle besøge et værksted.

Med OTA kan Volvo også enkelt lancere nye funktionaliteter og opdateringer i bilens levetid.

Volvo C40 Recharge 1

Alt tegner til, at den nye Volvo C40 Recharge bliver et stort hit. Foto: Volvo Media

Læs flere nyheder om Volvo...