UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Årets bil 2019

24 erfarne motorjournalister har testet lige så mange bilmodeller på og ved Jyllands-Ringen i Resenbro de seneste dage, og har netop valgt fem favoritter ud, som skal dyste om titlen som Årets Bil i Danmark 2020. Et enkelt mærke leverer to af finale-bilerne. 

Onsdag den 9. oktober blev det offentliggjort på området ved Jyllands-Ringen, at det bliver disse fem modeller, som skal kæmpe om at overtage tronen som Årets Bil i Danmark efter Ford Focus.

Helt spektakulært kunne et enkelt bilmærke smykke sig med hele to finale-deltagere.

De fem kandidat-modeller er følgende:
  • BMW 1-serie
  • BMW 3-serie
  • Kia Xceed
  • Peugeot 208
  • Tesla Model 3

Mulighed for debutant-vinder

Dermed er der stor chance for, at det bliver en debutant, som ruller afsted med titlen som Årets Bil i Danmark, da det udelukkende er Peugeot af de fire bilmærker, som tidligere har vundet.

Senest det skete var for tre år siden, da Peugeot 3008 blev Årets Bil i Danmark 2017. Tidligere har også 309, 405 og 307-modellerne vundet.

Hverken BMW, Tesla eller KIA har vundet kåringen, omend KIA har været tæt på. Således er KIA Ceed tidligere endt på en andenplads.

Point-fordeling holdes hemmelig

Det er i øvrigt helt efter bogen, at de fem finale-biler står listet i alfabetisk rækkefølge og uden nogen form for placering.

Af strategiske årsager holdes det hemmeligt, hvor mange stemmer de respektive biler har fået - også over for de 24 jury-medlemmer fra Motorjournalisternes Klub Danmark.

Til finalen, der afvikles i slutningen af november, skal jury-medlemmer afgive ialt 25 stemmer til de fem modeller efter nøje nedskrevne regler - og bilen med flest stemmer bliver Årets Bil i Danmark 2020.

Følg med her på sitet, hvor vi naturligvis vil dække begivenheden intenst.