UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyheder fra bilens verden

Der er i årets første syv måneder kommet 138.954 nye personbiler ud på de danske veje, hvilket er 1,3 procent over, de 137.175 biler som blev solgt i den samme periode i 2018. Bilsalget følger dermed i høj grad de samme tendenser som året før.

 

Sommermåneden juli er kendt for at være en periode, hvor bilsalget ligger en smule lavere end resten af året. I år blev der i juli indregistreret 16.713 nye biler.

Til sammenligning blev der i juli 2018 indregistreret 16.449 biler, og dermed er juli 2019 fuldt ud på niveau med sidste års salg i samme måned.

- Samlet set på året, kan vi konkludere, at salget fortsat er ganske højt og meget tilfredsstillende. Bilsalget drives frem af grundmekanismer i samfundsøkonomien, derfor forventer vi fortsat at bilsalget bliver på nogenlunde samme niveau som det forgangene år, fortæller Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Elbiler er atter populære

Salget af elbiler ligger fortsat væsentligt højere end i 2018. Der er dog sket et fald i salget af elbiler i forhold til sidste måned, hvor salgstallet nåede rekordhøjt op.

Nissan Qashqai 2018 1600 1fNissan Qashqai har i flere år været blandt de bedst sælgende bilmodeller på det danske marked - således også i juli 2019. PR-foto

I løbet af de første syv måneder er der blevet solgt 2853 elbiler, hvor der kun blev solgt 575 elbiler i samme periode sidste år. Altså næsten fem gange så mange!

I juli har 264 nye elbiler fået nummerplade på, hvilket er stigning på lidt over 417 procent i forhold til de 51 elbiler, som der blev solgt i juli sidste år.

Flere tænker grønne tanker

De fine tal underbygger klart, at langt flere danske bilkøbere begynder at tænke grønt og co2-venligt, når de skal købe ny bil.

- Markedet for grønne biler er klart stigende, og det samme er danskernes opmærksomhed mod grønne alternativer. Udviklingen skyldes primært, at udbuddet er blevet lidt større, og at bilerne nu er kommet ned i en pris, der er til at betale for flere, forklarer Gunni Mikkelsen.

Han peger på, at det er nødvendigt med stabile rammer for priserne på el- og hybridbiler.

Gammel kending ligger øverst

Månedens mest solgte bil går denne måned til Nissan Qashqai, som der blev solgt 654 eksemplarer af.

På andenpladsen ligger Citroen C3 (billedet øverst), som solgte i 651 styk, mens Volkswagen Polo indtager en fin tredjeplads med 510 solgte enheder.

Volkswagen T Cross 2019 1600 03Volkswagen - her med den nye T-Cross - er det bedst sælgende bilmærke i Danmark. PR-foto

Volkswagen er det bedst solgte mærke i juli med 2377 solgte biler. Peugeot er toer med 1522 biler, mens Toyota og Citroen må dele en tredjeplads med hver 1289 biler solgte bilmodeller.

Kilde: DBI-IT og Motorstyrelsen