Dacia Jogger 2022 1600 01

Ny Dacia Jogger med syv sæder koster 185.000 kroner

Priserne på den nye Dacia Jogger er lige blevet offentliggjort. Priserne begynder ved 179.990 kroner for versionen med fem sæder. For blot 5000 kroner ekstra - altså 184.990 kroner - får man en ægte familiebil med god plads til syv personer.

JW2
Jesper Werge
·

Dacia Jogger er navnet på den nyeste familiebil fra Dacia. Med en længde på 4.55 meter er det den længste Dacia i modelrækken - en ægte familiebil med plads til syv voksne. Og nu er de danske priser og udstyr på plads. Priserne begynder ved 179.990 kroner for en fempersoners version med 110 hestekræfter stor benzinmotor. 

Men endnu mere interessant er det, at man for blot 184.990 kroner får en ægte syv sæders familiebil. Altså koster det bare 2500 kroner per ekstra sæde i den fine model, der byder på forbløffende meget plads.

Billigste version hedder Essential, og har som standard LED for- og baglys, media control system og naturligvis en sikkerhedspakke bestående af blandt andet seks airbags og emergency break assist

Ønsker man mere udstyr hedder næste version Comfort, der koster 15.000 kroner mere. Det vil sige en startpris på 194.990 kroner. Og her er der virkelig valuta for pengene i form af aircondition, elspejle, cruise control, parkeringssensorer samt en 8 tommer touchskærm. Alt dette er standard.

Læs også:
Se alle detaljerne om den nye Dacia Jogger

Højeste udstyrsversion hedder Extreme - der er at sidestille med den nuværende Stepway. Det vil sige, et noget mere råt look og med blandt andet 16 tommer alufælge, automatisk klimaanlæg, bakkamera og håndfrit nøglekort. Her er prisen 209.990 kroner. Altså igen et logisk skridt på 15.000 kroner. Og igen her - ønskes der syv sæder - så er det plus 5000 kroner.

Dacia Jogger 2022 1600 06

Umiddelbart ser den nye Dacia Jogger kompakt ud, men med en akselafstand på 2,9 meter er er faktisk god plads indenfor. Foto: Dacia

Der er god plads til syv personer

Dacia Jogger er som sagt 455 centimeter lang med en akselafstand på hele 290 centimeter og en frihøjde på 200 millimeter. Det betyder, at bilen nemt rummer op til syv personer. De to bagerste sæder er individuelle og kan foldes ned eller tages helt ud. Gør man det har man plads til 708 liter bagage. Folder man også anden sæderække ned, har man plads til hele 1819 liter bagage.

Er du interesseret i en Dacia? 123.790 kr.

Dacia Jogger er endnu ikke blevet lanceret, hvilket forventes at ske i begyndelsen af 2021. I mellemtiden kan du se nærmere på en af de andre Dacia-modeller.

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl
Den billigste Dacia koster fra

Da Dacia Jogger jo er en rigtig familiebil, skal der jo også være en masse fralægningsplads - og det er der. Hele 24 liter i kabinen, der også rummer op til seks kopholdere. Har man brug for at transportere ting på taget, fås Jogger med den smarte tagræling, der enkelt kan transformeres til tagbøjler, som klarer 80 kilo vægt.

Bag rattet ser man en førerplads som man måske kender det fra den helt nye Dacia Sandero. Det betyder, at den har den nyeste og mest sikre konstruktion og som standard har seks airbags samt en lang række aktive sikkerhedssystemer. 

Sæderne er af en helt ny konstruktion, der yder langt bedre støtte end tidligere med væsentlig bedre ergonomi. Førersædet er højdejusterbart, og rattet kan både justeres i dybden og i højden, så man kan finde den optimale kørestilling.

Dacia Jogger 2022 1600 10

Der er virkelig god plads i den nye Dacia Jogger. Foto: Dacia

Stort udvalg af sikkerhedsudstyr

I den nye model har man tre forskellige muligheder, når det handler om multimediesystemer. Indgangsmuligheden er Media Control som helt fra den laveste udstyrsvariant, tillader at styre radio/streaming, navigation og telefonen fra sin egen mobiltelefon, der monteres ved instrumentbordet. Går man et step op i udstyrsniveau, så er der to systemer, der benytter en integreret skærm, Media Nav og Media Display. Begge har navigation og Android Auto og Apple CarPlay som standard.

Takket være CMF platformen, som Jogger er bygget på (som eksempelvis Renault Captur ligeledes er bygget på) er den aktive og den passive sikkerhed i top. Seks airbags er standard, ligesom en lang række aktive sikkerhedssystemer er det. Emergency Brake Assist (EBA) er en af dem. Den fungerer via en radar foran, der hele tiden måler afstanden til den forankørende. 

Motormæssigt har man i Danmark mulighed for en 110 hestekræfter benzinmotor. Den har en seks trins manuel gearkasse og et moment på 200 Nm. Et års tid efter lanceringen suppleres denne motor med den første hybridmotor i Dacias historie. Det bliver en 1.6 liters hybrid med 140 hestekræfter - en motor, der også kendes fra Renault-modellerne Clio og Arkana.

Dacia Jogger - der må trække 1200 kilo på krogen - kan ses og købes hos Bjarne Nielsen fra februar. Den kan naturligvis allerede bestilles nu.

Dacia Jogger 2022 1600 05

Den nye Dacia Jogger bliver - med afstand - den billigste syvpersoners bil i Danmark. Foto: Dacia

Flere nyheder om Dacia

Bilmagasin