Mazda MX 30 2023 Front

Mazda MX-30: Nu som avanceret plug-in hybrid

Mazda MX-30 bliver nu lanceret som en avanceret plug-in hybrid, hvor benzinmotoren sørger for at generere strøm til batteriet og elmotoren. Den forventes i Danmark sommeren 2023.

Mette Munk Nielsen
·

Mazda lancerer nu MX-30 som en avanceret plug-in hybrid med navnet MX-30 R-EV. Den er udstyret med en rotationsmotor, der bruges til at generere strøm til batteriet og elmotoren, ligesom den kan lades op. Modellen kommer til Danmark sommeren 2023.

Mazda tilføjer nu en avanceret plug-in hybrid til deres modelprogram. MX-30 R-EV hedder bilen, der kommer til Danmark til sommer. 

Det er en såkaldt seriel plug-in hybrid, der altid drives frem af en elmotor. Men den har også en benzinmotor i form af en kompakt rotationsmotor, der bruges til at generere strøm til batteriet og elmotoren. 

Bilen kan lades op som en almindelig plug-in hybrid, men når batteriet er under et vist niveau, så bruges rotationsmotoren, der har en generator, til at producere strøm til batteri og elmotor. Dermed kører den fortsat med elmotoren, men den er altså drevet af benzinmotoren. 

Skal du have en Mazda MX-30? 279.980 kr.

Her kan du læse mere om Mazda MX-30.

Der tages forbehold for prisændringer.
Prisen starter fra
Mazda MX 30 2023 Skraa Bagfra

I en periode er det muligt at købe specialmodellen Edition R, når du skal have Mazda MX-30 R-EV. Foto: Mazda

Elektrisk rækkevidde op til 85 km

Mazda MX-30 R-EV har et batteri på 17,8 kWh, og når det er ladet fuldt op, kan den køre op til 85 km på ren el. Det er længe rigeligt til de flestes daglige behov. 

Batteriet kan oplades med 11 kW via den indbyggede, 3-fasede AC-lader på ca. 50 minutter fra 20-80%. Har man en DC-hurtiglader, kan den lade med 36 kW, og så tager det 25 minutter at nå fra 20-80%. 

På længere strækninger bruger bilen så benzin til at generere strøm. Tanken kan have 50 liter. For Mazda har det været oplagt at anvende rotationsmotoren som strømgenerator, fordi den er meget kompakt og dermed let at placere i motorrummet. Mazda har desuden mange års erfaring med at udvikle og producere rotationsmotoren. 

Mazda MX 30 2023 Koerende Oppe Paa Vej

Det er avanceret plug-in hybrid, som Mazda har skabt med MX-30 R-EV. Foto: Mazda

Lanceres som specialmodellen Edition R

Den ny plug-in hybrid MX-30 R-EV kommer til at blive solgt side om side med den fuldelektriske MX-30. Den får dermed også fire udstyrsniveauer: Prime-Line, Exclusive-Line, Advantage og Makoto, og de har samme udstyrsomfang.

Den bliver dog her i starten solgt som specialmodellen Edition R. Den baserer sig på højeste udstyrsniveau, Makoto, og den har en unik totonet lakering i farverne Jt Black og Maroon Rouge. Derudover har interiøret en række unikke detaljer. 

Som sagt forventes det, at de første biler bliver leveret i sommeren 2023. Priserne starter fra 279.980 kr. 

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin