Ford Explorer 2020 1600 05

Muskelbundtet fra Amerika

BILGUIDEN - Vi elsker biler

Test og anmeldelse af Ford Explorer

Ford Explorer er en gigantisk bil - og det er trods ikke hverdagskost fra Ford. Ikke i Danmark i hvert fald og sådan set heller ikke i Europa. Men Ford har sat stikket i stikkontakten, og den elektriske hjælp gør den store Ford Explorer helt tålelig for det miljøbevidste europæiske publikum.

Ser man på, hvad man får for pengene, så handler det blandt andet om et overdådigt udstyrsniveau. Dermed står Ford Explorer Plug-in Hybrid stærkt i konkurrencen, hvor man blandt de etablerede store europæiske konkurrenter typisk skal hoste op med yderligere 3-400.000 kroner for samme størrelse bil med samme niveau af udstyr.

Ordet ”hurtig” skal man tage alvorligt. For den nye Ford Explorer er faktisk temmelig hurtig. Men da den mere er en cruiser end en sporty bil, er det alene fart potentialet, der får den til at være hurtig.

Ford Explorer ST 2020 1600 0A

GIGANTISK FIRHJULSTRÆKKER. Den store Ford Explorer har fået pæne anmeldelser og godt med roser med på vejen fra bilanmelderne - både i Danmark og udlandet.

ANMELDELSER

Det skriver anmelderne

Ford Explorer er en amerikansk produceret SUV i størrelse medium. Modellen er produceret i 8 mio. eksemplarer siden 1991. Den aktuelle sjette generation blev præsenteret i 2019 og debuterer i Europa nu.

I USA er Explorer en almindelig SUV størrelse medium, men herhjemme er det en full-size SUV størrelse large i klasse med Mercedes GLE, Audi Q7 og Volvo XC90. 

  • "Med god plads til syv og firehjulstræk er Ford Explorer en af de mest rummelige og alsidige plugin-hybrider."
    Der gives ikke score
  • "Ser man på, hvad man får for pengene, så står Explorer Plug-in Hybrid stærkt i konkurrencen, hvor man ofte skal hoste op med yderligere 3-400.000 kroner for en bil på samme niveau."
    Der gives ikke score
  • "Ford Explorer har syv sæder, firehjulstræk og 10-trins automatgear. Drivlinen yder 453 hk, snitforbruget er over 30 km/l og den kan køre op til 42 km kun på el."
    Der gives ikke score

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin