Kangoo5

Ekstra lang rækkevidde: Renault Kangoo klar i elektrisk udgave

Efter 10 år og mere end 70.000 eksemplarer, lanceres nu anden generation af Renault Kangoo E-TECH Electric - den charmerende varebil fra Frankrig. Batteriet er vokset, og rækkevidden er nu endnu længere.

JW2
Jesper Werge
·

Renault har siddet tungt elbilsmarkedet, når det handler om små varebiler. Siden lanceringen af Renault Kangoo ZE i 2011 har Renault leveret mere end 70.000 eksemplarer af den elektriske varevogn. Nu kommer den nye Renault Kangoo - Årets Varebil i Danmark 2022 - i en elektrisk udgave.

Nu er det så tid til anden generation af den populære varebil på el. Ganske som de andre elektrificerede biler fra Renault er betegnelsen nu E-TECH Electric – og det repræsenterer et kæmpe fremskridt.

Læs også: Renault Kangoo vinder Årets Varebil

Hvor den nuværende Renault ZE har et batteri på 33 kWh, og en rækkevidde på 230 kilometer, ligger der nu et 45 kWh batteri i den nye Kangoo Van og rækkevidden er udvidet til 300 kilometer. Og det bedste er – at det større batteri, der ligger fladt under gulvet, ikke ændrer på varerummets størrelse eller funktionalitet.

Den nye Kangoo Van har en 90 kW motor – eller hvad der svarer til omtrent 122 hk., og leverer et moment på hele 245 Nm. Den nye Kangoo Van udstyret med tre forskellige niveauer for regenerativ bremsning. Den første er begrænset regenerativ bremsning, der passer til motorvejskørsel. Nummer to svarer til det man oplever i en almindelig benzin- eller dieselbil, mens det 3. niveau især er godt, når man kører i køkørsel eller i bjerge, hvor den fungerer som motorbremse.

 

Kangoo1

Den nye elektriske udgave af Renault Kangoo får en rækkevidde på helt op til 300 kilometer. Foto: Renault

Op til 80 kW DC-opladning

Ved opladning af batteriet er der tre forskellige opladningsmuligheder. Standard er altid op til 11 kW på en trefaset chameleon oplader. Derudover kan man vælge en 22 kW AC chameleon lader og en 80 kW DC-lader til hurtigopladning.

Med lynopladning får man 170 kilometers rækkevidde på 30 minutter. Med 22 kW AC og 80 kW DC-ladning er batteriet udstyret med vandkøling. Kangoo Van er desuden udstyret med en varmepumpe for effektiv op-og nedkøling af kabinen.

Er du interesseret i en Kangoo? 138.880 kr.

Renault Kangoo er netop kåret som Årets Varebil i Danmark 2022. Mens vi venter på den nye model, kan du stadig købe den nuværende, som er en yderst attraktiv og kompakt kassevogn.

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl
Renault Kangoo koster fra (ekskl. moms)

Udover at være 100 % elektrisk er det ikke til at se eller mærke forskel på el og benzin/dieseludgaven af Renault Kangoo Van.

Den kommer med det geniale Open Sesame by Renault som tilbyder markedets bredeste døråbning med 1.45 meter. Se en demonstration af Open Sesame-konceptet i videoen herunder.

Den kompakte kassevogn i miniklassen har helt samme varerumsstørrelse som versionen på benzin og diesel. Det vil sige op til 3.9 m3 i varerummet, 600 kilos nyttelast og 1500 kilo på krogen. 

Her ser du en præsentation af det smarte Open Sesame-koncept i Renault Kangoo Van. Video: Hans Sandal

Kompakt kassevogn med masser af udstyr

Udstyrsmæssigt får man easy link multimediesystemet med 8 tommer skærm, hands free card, automatisk parkeringsbremse, 60 liters opbevaringsrum foran i kabinen, og den seneste version af det aktive sikkerhedssystem ADAS, inklusiv adaptiv fartpilot. Og så kan man naturligvis tilgå bilen på en Renault app, hvor man kan tjekke batteri status, styre opladning, planlægge ruter og meget andet.

Renault Kangoo E-TECH Electric produceres på Renault fabrikken i Maubeuge, der producerer varebiler til hele verden – blandt andet er det også her, hvor Mercedes og Nissan varebilerne produceres.

Den elektriske motor og opladningsenhederne produceres på Renaults Cleon fabrik i Normadiet. Salget af Renault Kangoo E-TECH Electric begynder i foråret 2022. Også i Danmark. Endnu er prisen ikke kendt.

Læs flere Renault-nyheder...

Bilmagasin