JPG Small Polestar 200419 1633 V002

Polestar kommer til Danmark

Volvo annoncerer, at deres fuldelektriske mærke Polestar i 2021 vil kunne købes til levering i Danmark.

Hansolavsandal
Hans Sandal
·

Polestar opruster på det europæiske marked i 2021. Mærkets oprindelige syv europæiske lanceringsmarkeder bliver nu udvidet med yderligere tre lande - Danmark, Finland og Østrig.

Du kender måske Polestar som en opgraderet og mere potent Volvo med flere hestekræfter. Men Polestar er også et særskilt bilmærke under Volvo Cars, som i dag udelukkende producerer elbiler. Nu kommer mærket, der blev introduceret med deres Polestar 1 i 2017, endelig til Danmark.

- Mange spørgsmål går på, hvornår Polestar 2 vil være tilgængelig på flere markeder. Vi kan selvfølgelig ikke gøre det hele på én gang, men det føles fantastisk endelig at kunne bekræfte vores markedsudvidelse, der starter med Danmark, Finland og Østrig, udtaler Thomas Ingenlath, CEO for Polestar.

Polestar er et uafhængigt, elektrisk bilmærke grundlagt af Volvo Cars og kinesiske Geely Holding, der i dag ejer Volvo. Polestar nyder godt af specifikke teknologiske synergier med Volvo Cars og drager fordel af de samme stordriftsfordele. Dette ses blandt andet i designet, udviklingen og produktionen af elbiler.


Polestar har introduceret deres Polestar 2 i 2020 og den forventes sammen med en kommende Polestar 3 at kunne købes i Danmark næste år. Foto: Volvo Cars

 

Se vores test af den sprøde Polestar 2 375.000 kr.

BN's Bilmagasin har haft lejlighed til at prøvekøre den helt nye elektriske Polestar 2 - og det var langt fra kedeligt. Se filmen her...

Bjarne Nielsen er autoriseret serviceværksted for Polestar
Polestar 2 koster fra

Introduktion til sommer - leveringer til efteråret

De indledende brand-aktiveringer forventes at begynde i andet kvartal af 2021, og ordrebøgerne åbnes i sensommeren. De første leveringer er planlagt til starten af fjerde kvartal.

- Den nøjagtige udrulningsplan er i gang, og rekrutteringen af nøglepersoner er begyndt, således at vi kan forme de nye Polestar-organisationer på disse vigtige markeder, udtaler Polestars globale salgschef, Mike Whittington.

Præcise modelspecifikationer og prisoplysninger vil blive bekræftet tættere på lanceringen.

Polestar blev lanceret i 2017 med Polestar 1 - en Electric Performance Hybrid GT med 609 hk, 1.000 Nm og en elektrisk rækkevidde på 124 km (WLTP) – den længste rækkevidde på markedet.

I 2019 blev sløret løftet for Polestar 2 - virksomhedens første fuldelektriske premiumbil. Fra midten af 2020 leveres Polestar 2 med en ydelse på 300 kW og 660 Nm, firehjulstræk, en 78 kWh batteripakke og en rækkevidde på 470 km (WLTP).

I 2020 udgav Polestar Precept – en konceptbil - designet til at illustrere brandets fremtidige vision i forhold til bæredygtighed, digital teknologi og design. I fremtiden vil Polestar 3 tilslutte sig porteføljen, som en fuldt elektrisk SUV.

Se flere nyheder i vores Bilmagasin

Bilmagasin