UDSALG PÅ DEMOBILER -  Gå på jagt i vores store udvalg af demobiler og fang store besparelser   SE BILERNE
Nyheder fra bilens verden

Vi har tidligere set forskellige Formel 1-udgaver i fuld skala Lego-udgaver. I forbindelse med Paris Motorshow i 2018 viste Lego og Bugatti en klodset udgave af Chiron frem, og for nylig så vi en postkasserød Chevrolet. Nu har Lego-ingeniørerne kastet sig over det britiske McLaren-mærke - og det ser godt ud.

 

En helt unik McLaren Senna-model har set dagens lys - og som om den lynhurtige supersportsvogn ikke i sig selv er hurtig nok, så er denne udgave endda også bygget i Lego-klodser.

For nylig så vi, hvorledes de klodsede ingeniører havde kreeret en flot rød amerikanske pick up truck af fabrikatet Chevrolet, og for godt et halvt år siden stod en Lego-udgave af Bugatti Chiron og lyste op på Paris Motorshow.

Large 10717 Nearlyhalfamillionbrickslaterthefirstfull scaleLEGOMcLarenSenna

Men nu er man altså gået i retning af det britiske mærke McLaren, som især har gjort sig inden for motorsport - blandt andet i samarbejdet med Mercedes-Benz.

Klodsbyggeri i døgndrift

Ifølge McLarens hjemmeside er der nærmest blevet arbejdet i døgndrift for at skabe klods-udgaven af supersportsvognen. Det har taget næsten 5000 timer at samle bilen, som består af cirka en halv million Lego-klodser.

Large 10718 Nearlyhalfamillionbrickslaterthefirstfull scaleLEGOMcLarenSenna

Og der er en grund til, at hurtige biler ikke normalt bliver bygget af Lego-klodser, for den "nye" McLaren vejer cirka 500 kilo mere end den oprindelige "metal-udgave", der blev lanceret i 2017. Den blev i øvrigt lynhurtigt udsolgt.

Modsat Bugatti Chiron-modellen, der skulle kunne køre cirka 20 kilometer i timen, så kan McLaren Senna ikke køre. Men den kan inspirere og begejstre fans af både McLaren og Lego - og bilen vil blive vist frem ved forskellige arrangementer over hele verden.

Få din egen McLaren

Blandt andet kan Lego-bilen ses på Goodwood Festival of Speed i britiske Sussex, der foregår i begyndelsen af juli. Følg med på McLarens pressesite for at se, hvor Senna-bilen ellers kan ses.

Large 10713 Nearlyhalfamillionbrickslaterthefirstfull scaleLEGOMcLarenSenna

Det er i øvrigt ikke Lego-klodser, det hele. For faktisk er både sædet, pedalerne og rattet originale McLaren Senna-dele, ligesom dækkene er de originale Pirelli-udgaver og altså ikke de velkendte små Lego-hjul.

Man kan godt få fingrene i sin helt egen Lego McLaren Senna-model. Lego har nemlig valgt at producere supersportsvognen i mini-udgave som en del af Speed Champions-serien, hvor også Ford Fiesta og Ford Mustang Fastback findes.

Fotos: McLaren Automotive og Lego.com.

Small 10715 Nearlyhalfamillionbrickslaterthefirstfull scaleLEGOMcLarenSenna

Medium 10716 Nearlyhalfamillionbrickslaterthefirstfull scaleLEGOMcLarenSenna