Kia lancerer Plug&Charge ladeteknologi

Med Plug&Charge ladeteknologi bliver opladning nemmere. Den starter nemlig automatisk, når bilen tilsluttes Plug&Charge-kompatible ladestandere i ladenetværket.

Mette Munk Nielsen
·
Kia EV9 GT Line Opladning Ladestander Ionity 3

Det skal være nemt at lade sin elbil op, når man er på farten. Uden brug af apps og andet. Sådan er filosofien hos Kia, der nu lancerer Plug&Charge ladeteknologi til alle sine biler i Europa. I første omgang bliver det Kia EV9, der får den smarte teknologi, men på sigt bliver det alle modeller.

Plug&Charge ladeteknologi fungerer, som navnet antyder: Man sætter elbilen til laderen (plug) og så oplader den (charge). Uden brug af apps eller lignende. Det skal gøre det nemmere at lade, når man besøger offentlige ladestandere, der er Plug&Charge kompatible. 

Der er ikke brug for identifikation eller andre mellemtrin for at starte opladningen, fordi processen bliver fuldautomatisk. 

- Plug&Charge er en meget bekvem teknologi, der giver reduceret manuel håndtering, hvilket resulterer i en hurtigere og mere smidig proces for vores kunder, siger Sjoerd Knipping, Vice President for Marketing og Product hos Kia Europe.

- Ved at tilbyde vores kunder elektriske biler med de mest avancerede ladeløsninger, baner vi vejen for skiftet til fuld elektrisk mobilitet, og samtidig er det et statement om, at vi er seriøse konkurrenter på det stærkt konkurrenceprægede elbil-marked i Europa, tilføjer han.

Plug&Charge-løsningen debuterer, når Kia EV9 lanceres, og den bliver løbende rullet ud til alle Kias elektrificerede modeller.

Kia EV9 GT Line Opladning Ladestander Ionity 1

Tilslut bilen og lad op uden brug af apps eller andet. Med Plug&Charge bliver det nemt og bekvemt, når Kias elbiler i fremtiden skal lade. Foto: Kia

Fuldt automatiseret, nemt og sikkert

Plug&Charge er en identifikationsmetode, som er direkte indbygget i bilen, og den gør det muligt at kommunikere med Plug&Charge-kompatible ladestandere. Man forbinder bare bilen med ladestanderen, og så starter opladningen. Uden Plug&Charge skal man først bekræfte sin konto på ladestanderen enten med kort eller app, og det undgår man fremover.

Man kan afkoble bilen, når man har nået den ønskede ladestatus, og betaling vil blive tilføjet på den månedlige regning, som er en del af abonnementsvilkårene.

- Sammen med vores partnere såsom DCS (mobilitetsudbyder), Hubject (Plug&Charge-tjenesteudbyder) og flere netværkspartnere som IONITY, bruger vi hos Kia al tilgængelig teknologi til at forbedre kundeoplevelsen, afslutter Sjoerd Knipping.

Spørgsmål om Kia Plug&Charge

Hvad er Kias Plug&Charge?

Kias Plug&Charge er en teknologi, hvor du blot tilslutter bilen til den offentlige ladestander, og så starter opladningen. Når elbilen er færdig med at lade, tages ladestikket ud, og betalingen sker via den månedlige regning fra Kia Charge-appen. 

Hvor kan man bruge Plug&Charge?

Der kommer løbende Plug&Charge-kompatible ladestandere, og det er blandt andet IONITY, der kommer til at udbyde muligheden.

Hvilke biler får Plug&Charge?

I første omgang er det Kia EV9, der får den nye Plug&Charge-teknologi. På sigt bliver det alle Kias elektrificerede modeller i Europa.

Nyere, brugte elbiler fra Kia

Brugte biler på lager

Læs flere nyheder i vores Bilmagasin