International Van Of The Year

Elektrisk Renault Kangoo vinder Årets Varebil i Europa 2022

Renault Kangoo - der i forvejen er Årets Varebil i Danmark - har netop vundet International Van of the Year 2022. Det er fjerde gang, at der står Renault på den titel.

JW2
Jesper Werge
·

For et par måneder siden løb Renault Kangoo Van med titlen som Årets Varebil i Danmark. Det var den første pris til Renault Kangoo i Europa. Nu har 24 europæiske varevogns-journalister gjort deres danske kolleger kunsten efter, og har udnævnt Renault Kangoo Van som International Van of the Year 2022.

Renault Kangoo Van vandt i skarp konkurrence med 14 LCV-modeller fra i alt 11 forskellige mærker.

Det er fjerde gang, at der står Renault på den eftertragtede titel, som i øvrigt regnes for den mest betydelige inden for sit felt. I 1998 gik titlen til Renault Master og fire år senere var det Renault Trafic. Renault Kangoo Z.E. - altså forgængeren til den aktuelle model - vandt International Van of the Year i 2012.

Læs også: Renault Kangoo vinder Årets Varebil

Den prestigefyldte pris blev offentliggjort på Solutrans Messen i Lyon – en specialmesse for last-og varevogne. Formanden for IVOTY-juryen Jarlath Sweeney overrakte prisen til Mark Sutcliffe – Senior Vice President for Renaults varevognsafdeling som sagde:

- Jeg vil gerne takke hele den europæiske jury for at have valgt den nye Renault Kangoo Van som International Van of the Year 2022. Med prisen anerkendes hele den kæmpe indsats, som vores personale har bedrevet, med at designe og producere biler med det højeste kvalitetsniveau. Et køretøj, hvor de fantastiske nyskabelser i bilen, der er unikke i markedet, påpegede Mark Sutcliffe.

Kangoo5

Den elektriske udgave af Renault Kangoo får en rækkevidde på helt op til 300 kilometer. Foto: Renault

Model med lang historik

Den nye Renault Kangoo Van er designet til de behov, der er hos de professionelle brugere, og er blevet endnu mere fleksibel og intelligent end sin forgængere, der siden 1997 er produceret i mere end 4,3 millioner eksemplarer.

Førerkabinen er helt som man vil finde det i en almindelig Renault personbil. Der er det nyeste Renault Easy Link multimediesystem med 8 tommer trykskærm, trådløs opladning af mobiltelefon og hands free card, og naturligvis helt samme sidde- og kørekomfort.

Desuden kan Renault Kangoo rumme op til 3.9 kubikmeter gods, der kan veje op til 800 kg i den lange version af Kangoo. Uanset længde kan Kangoo trække 1500 kg.

Er du interesseret i en Kangoo? 138.880 kr.

Renault Kangoo er både kåret som Årets Varebil i Danmark 2022 og International Van of the Year 2022. Den nye model Mens vi venter på den nye model, kan du stadig købe den nuværende, som er en yderst attraktiv og kompakt kassevogn.

Der tages forbehold for pris- og afgiftsændringer samt trykfejl
Renault Kangoo koster fra (ekskl. moms)

Den mest iøjefaldende nye ting som Kangoo Van kan tilbyde er den banebrydende opfindelse, der er kendt som ”Open Sesame by Renault”. Ved at fjerne B-stolpen har man nu markedets største sideåbning, der kan sluge genstande på op til 1.45 meter i bredden. Det er der ingen anden varevogn i det segment der kan.

Se en præsentation af konceptet i videoen herunder.

Her ser du en præsentation af en indbygning sammen med det smarte Open by Sesame-koncept i Renault Kangoo Van. Video: Hans Sandal

Meget avanceret sikkerhed

Når man ser på sikkerheden, er det de mest moderne og nyeste systemer, der er i den nye Kangoo Van. Sikkerhedsudstyret omfatter hele 12 elementer i det nyeste ADAS system. Det omfatter blandt andet som standard, trailer swing assist, rear view assist, trailer swing assist og adaptive cruise control.

På motorsiden er det muligt at vælge mellem ren el med en rækkevidde på 300 km WLTP, en 1.3 liters benzinmotor med enten 6 trins manuel eller 7 trins EDC-gearkasse samt en 1.5 liters dieselmotor.

Den nye Kangoo Van er bygget på den højteknologiske Maubeuge fabrik, der siden 1997 har været hjemsted for produktionen af blandt andet Kangoo. For at sikre optimal produktion af Renault Kangoo både som van men også som personbil, samt varebiler fra Mercedes Benz og Nissan, har man investeret ikke mindre end 450 millioner euro - eller godt 3,3 milliarder kroner på at optimere fabrikken og produktionsapparatet.

Mens både benzin og dieselversionen af Kangoo Van er klar til levering i 2021 skal man frem i første halvdel af 2022 før den elektriske og den forlængede version kommer på markedet. Den elektriske motor og opladningsenhederne produceres på Renaults Cleon fabrik i Normadiet. Endnu er prisen ikke kendt.

Læs flere Renault-nyheder...

Bilmagasin