KVALITETSDÆK HOS BJARNE NIELSEN

BRUG FOR
NYE DÆK?

Vi har et stort udvalg af dæk af høj kvalitet.

find nærmeste bilhus

Priser på dækskifte

Gå ikke på kompromis med kvaliteten

Vi forhandler dæk fra Bridgestone - verdens største dækleverandør. Vælg mellem sommer-, vinter-, og punkteringsfrie-dæk.

 

 

Vi anbefaler altid vinter- eller sommerdæk
- undgå »helårsdæk«

Når du skifter mellem vinter- og sommerdæk kan det sammenlignes med at du skifter mellem vintersko og sommersko. De sko du bruger om sommeren har nogle andre kvaliteter, end de sko du bruger om vinteren. Det samme er gældende for vinterdæk og sommerdæk. Bruger du sommerdæk om vinteren, kan det sammenlignes med at gå i snevejr med glatte lædersko frem for støvler med grove gummisåler. Derudover er bremselængden på sommerdæk 84 m, mens vinterdæk kun har en bremselængde på 40 m.  

 

Når en dækproducent tilstræber at lave et dæk, der er velegnet til kørsel i al slags føre, bliver det et dæk, der er nogenlunde til lidt af hvert, uden at være optimalt på alle discipliner. Kører du ude hele vinteren, skal du vælge vinterdæk til din bil, specielt hvis du skal på skiferie eller andre steder med vintersport. Måske skal du endda overveje en kombination med snekæder. 

 

Særlige regler i andre lande

I Danmark er der ikke nogle lovkrav om hvorvidt du skal have vinter- eller helårsdæk på din bil. Men i de andre lande omkring os, er der forskellige regler for begge dæktyper.  Vær for eksempel opmærksom på, at et M+S mærket helårsdæk ikke nødvendigvis opfylder kravene til vinterdæk i Sverige. Er du i tvivl om hvilken dæktype du skal vælge, kan du altid kontakte os. 

 

Læs om dækskifte   Læs om køb af nye dæk

 


Dækskifte

Hvornår skal du køre med sommer- eller vinterdæk?

 • Skift til sommerdæk når foråret så småt begynder, og vi runder de 7 grader
 • Skift til vinterdæk når det begynder at blive koldt og fugtigt igen ved de 7 grader, og vent ikke til når frosten sætter ind

 

Dækskifte - sommer til vinter (eller omvendt) kr. 299,-

Vi skifter dine dæk mens du venter.

Book tid   Kontakt os


Dækskifte inkl. opbevaring fra kr. 649,-

Vi skifter dine dæk, og opbevarer de afmonterede dæk en sæson på vores dækhotel hvor vi sørger for optimale forhold.

Book tid   Kontakt os


Dækskifte ALL-INCLUSIVE fra kr. 849,-

Inden vi monterer dine dæk, giver vi dem en grundig vask. Det giver dine alufælge et ekstra touch. Vi opbevarer samtidig de afmonterede dæk på vores dækhotel i en sæson.

Book tid   Kontakt os

 

Dækskifte er altid inkl. sikkerhedstjek såfremt du ønsker det

Hos Bjarne Nielsen tilbyder vi altid et sikkerhedstjek når din bil får skiftet dæk. Et sikkerhedstjek består i at vi tjekker din bil for visuelle fejl og mangler, og du får et tjekskema med hjem, der indeholder anbefalinger og priser på udbedring af eventuelle fejl. Sikkerhedstjekket omfatter hele 20 punkter, og udføres på alle bilmærker.

Hvis du ønsker at se din bil fra alle vinkler og undgå ubehagelige overraskelser, kan du gøre brug af vores sikkerhedstjek. Du er velkommen på værkstedet mens vi gennemgår din bil, og finder vi uregelmæssigheder rådgiver vores dygtige personale dig om hvad der bør lave, og hvad der kan vente og hvor længe. Vi giver en skarp pris på arbejdet, men sikkerhedstjekket er selvfølgelig helt uforpligtende.

Læs mere

 

bn mekaniker daekskifte vinter


Nye dæk til din bil

Der er et stort udvalgt af forskellige dæktyper, og det kan ofte være uoverskueligt, at finde præcis de dæk som passer til dig og din bil. Har du brug for hjælp og vejledning kan du altid kontakte os.

Der er forskellige fordele, alt efter hvilken type dæk du vælger:

 • Slidstyrke
 • Lang holdbarhed
 • Sikkerhed
 • Komfort
 • Støjsvag
 • Vejgreb
 • Brændstof besparelse

 

Slidte dæk er medvirkende til:

 • Øget brændstofforbrug
 • Længere bremselængde
 • Dårligere vejgreb - både i vådt og tørt føre
 • Dårligere stabilitet og føling med bilen
 • Forringet komfort under køretur
 • Støj under køretur
 • Vibrationer med øget slidtage på styretøjsdele m.m.

 

 

BridgestoneLogo TypeA

Bridgestone sommer- eller vinterdæk

Vi har et stort udvalg i dæk i alle størrelser. Kontakt os og hør mere om priserne.

FRA
625 kr./dæk

Kontakt os

 

 

Regler for vinterdæk og sikkerhedsudstyr

Der er forskellige regler for vinterdæk, alt efter hvilket land du befinder dig i. Skal I på køreferie i løbet af vinterhalvåret, så er det en god idé at være opdateret. De regler vi har i Danmark er nemlig ikke de samme som i andre lande. 

 

 • Danmark

  Vinterdæk er ikke påbudt. Pigdæk er tilladt 1/11 - 15/4 hvis de er monteret på alle hjul. Snekæder er tilladt under forudsætning af, at de ikke ødelægger vejene. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Advarselstrekant
  - Sikkerhedsvest
  - Nummerplade skal være tyverisikret
 • Norge

  Den enkelte bilist (også udenlandske turister) skal sikre sig, at bilen kan køre i vintervejr. Det betyder i praksis, at der kræves vinterdæk, når vejret tilsiger det, eller at der som minimum medbringes et sæt snekæder. Pigdæk og snekæder er tilladt fra 1/11 - mandag efter påske. Vinterdæk skal have min. 3 mm. mønster.Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Avarselstrekant
  - Vinterdæk min. 3 mm. mønster
 • Sverige

  Det er påbudt at anvende vinterdæk i perioden 1/12 - 31/3, når vejret tilsiger det. Pigdæk og snekæder er tilladt fra 1/10 - 15/4, hvis der er sne og is på vejen. Vinterdæk skal have min. 3 mm mønster. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Advarselstrekant
  - Vinterdæk min. 3 mm. mønster
 • Finland

  Vinterdæk, med min. 3 mm mønster, er påbudt i perioden 1/12 - 1/3.
 • Tyskland

  Loven kræver 1,6 mm. men køretøjet skal være tilpasset vejrforholdende, herunder en efter forholdende egnet dækmontering, dvs. vintervejr = vinterdæk (dæk med M+S mærkning og/eller snefnugsymbol og min. 4 mm. mønster). Gælder også for udenlandske biler. Vinterdæk produceret efter 31/12 2017 skal være mærket med snefugsymbol, mens dæk produceret før må anvendes frem til 30/9 2024. Ved kørsel med vinterdæk, der bærer en lavere hastighedskode end bilens tophastighed, skal der i førerens synsfelt anbringes et mærkat, der angiver dækkenes max. hastighed. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Advarselstrekant
  - Sikkerhedsvest
  - Miljøzonemærket
  - Vinterdæk påkrævet i snevejr
 • Schweiz

  Pigdæk er tilladte i perioden 1/11 - 30/4, dog ikke på motor- og motortrafikveje. Undtaget er strækningerne A13 San Bernardino tunnelen og A2 St. Gotthard tunnelen. Med pigdæk er max. hastighed 80 km/t og bilen skal bære mærkat med pigdæksymbol. Snekæder er ikke påbudt, men ved kørsel i sne uden vinterdæk kan der idømmes bøde. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Advarselstrekant
  - Vinterdæk min. 3 mm. mønster
 • Østrig

  Pigdæk er tilladt fra Oktober - maj, men perioden kan forlænges, hvis vejret tilsiger det. vinterdæk, snekæder eller pigdæk er nødvendige ved kørsel i bjergområder i vinterperioden. rbug af snekæder kan være påbudt ved skiltning og snekæder skal bære typegodkendelse V5117. vinterdæk er obligatorisk fra 1/11 - 15/4 hvis der er sne og is på vejen. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Advarselstrekant
  - Sikkerhedsvest
  - Førstehjælpskasse
  - Vinterdæk når det er vinter
 • Frankrig

  Der er ingen særlige krav om vinterdæk. Snekæder må kun bruges, når der er sne/is og kan være påbudt ved skiltning. Pigdæk er tilladt fra lørdagen inden 1/11 til sidste søndag i marts. Max. hastoghed 90 km/t. Der skal klistres et pigdæksymbol bag på bilen. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Advarselstrekant
  - Sikkerhedsvest
  - Alkoholtester
 • Italien

  Snekæder og pigdæk kan blive påbudt i bjergene (pigdæk er tilladt i perioden 15/11 - 15/3). Vinterdæk og snekæder er påbudt i Val d´Aosta 15/10 - 30/4. perioden kan forlænges, når vejret tilsiger det. Lovpligtigt sikkerhedsudstyr:

  - Advarselstrekant
  - Sikkerhedsvest til alle i bilen
  - Snekæder/pigdæk er påbudt i visse bjergområder

 

Har du spørgsmål?

Du kan altid kontakte os. Vi kan hurtigt og nemt fortælle dig, hvilke love der gælder alt efter hvor du skal hen.

Kontakt os